DA LI BISTE POVEROVALI? Lako očistite TEPIH uz NEVIĐENU dosetku, ovo se RETKO VIĐA!
Foto: Printscreen/Facebook

TRIK

DA LI BISTE POVEROVALI? Lako očistite TEPIH uz NEVIĐENU dosetku, ovo se RETKO VIĐA!

Ako tepih namočite u kadi, ostaje vam novi težak zadatak, ribanje prljavštine s kade i smišljanje kako mokar i težak tepih preneti na sušenje na otvoreni prostor. Ali, uz ovaj trik se nećete mučiti

Objavljeno:

Tepisi su vrlo prljavi i koliko ih god usisavali svakog dana, uvek ostane prašine i prljavštine koja se gomila u vlaknima. Mnogi preporučuju namakanje u kadi, ali ova žena imala je drugu ideju.

Na Fejsbuk je podelila svoj trik. Zahvaljujući toplom vremenu, na dvorište je iznela plastični dečji bazen na napuhavanje.

Nakon što su deca završila s igrom, umočila je tepih u vodu s deterdžentom i ostavila ga da vlakna upiju sredstvo za čišćenje.U grupi Family Lockdown Tips & Ideas objasnila je odakle joj ideja.

- Išlo mi je na živce kako je moj beli tepih prljav. Napuhala sam dečji bazen, napunila ga hladnom vodom, isklofala tepih i ubacila ga sa dve kapsule za pranje rublja. Potom sam pet minuta hodala po njemu i ostavila ga sledećih 30 sati da se namače. Potom sam opet gazila po njemu i na kraju ga obesila da se osuši, pojasnila je ona.

Čišćenje tepiha
foto: Printscreen/Facebook

Dodala je i fotografije sive, prljave vode koja je preostala nakon čišćenja. Tepih je stavila na sušenje, a potom je bez problema ispraznila bazen i očistila ga vodom iz creva.

Tepih namočen u vodu
foto: Prinstcreen/Facebook

Među ostalim, jedna je komentatorka izjavila da je iskušala metodu, ali nije bila toliko uspešna jer je krivo procenila veličinu tepiha.

- Pokušala sam isto, ali nisam nikako mogla osušiti tepih. Bio je previše težak za uže za sušenje i savijao je drvo na klupi u dvorištu. Na kraju sam ga bacila jer je počeo neugodno mirisati, zaključila je, a piše Metro.

(Espreso, 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.