OVE SITNICE MNOGI PRESKAČU TOKOM ČIŠĆENJA, A NIKAKO NE BI TREBALO: Spisak je vrlo neobičan
Foto: Shutterstock

OBRATITE PAŽNJU

OVE SITNICE MNOGI PRESKAČU TOKOM ČIŠĆENJA, A NIKAKO NE BI TREBALO: Spisak je vrlo neobičan

Poduzmite potrebne mere kako biste sprečili i uklonili plijesan na igračkama za kupanje. Provedite jedno popodne prolazeći kroz kante za igračke, odvajajući one koje deca žele zadržati i one koje ćete pokloniti

Objavljeno:

Svi se trudimo ovih dana održavati svoje domove čistima. Međutim, postoje stvari koje čak i najiskusniji čistač može zaboraviti očistiti. Kako biste bili sigurni da je vaša kuća što čišća, podsećamo vas da očistite ove 'sitnice' koje mnogi zaboravljaju.

Frižider

Frižider morate čistiti jer u njemu držite hranu koju jedete. Najprljavije mesto u su odeljci za povrće, meso i slično. Prvo ga isključite iz struje i ispraznite ga. Bacite stare posude i hranu kojoj je istekao rok trajanja i sve obrišite višenamenskim sprejom. Namočite ladice u toplu vodu i očistite ih sapunom za suđe.

Jastuci

Da, možete staviti jastuke u mašinu. Perite dva odjednom sledeći upute s etikete.

Kuhinjske ladice i ormari

Verovatno je dobra ideja održavati čistim mesta na kojima pohranjujete svu hranu i posuđe. Ispraznite ladice i ormariće (po mogućnosti jednu po jednu kako biste izbegli nepotrebni nered), bacite hranu kojoj je istekao rok trajanja i obrišite sve. Pre nego vratite sve na svoje mesto, proverite postoji li posuđe koje niste koristili celu godinu. Verovatno bi ga bilo bolje pokloniti nekome.

Nameštaj za vrt

Pre nego krenete koristiti nameštaj za vrt preporučuje se da ga očistite.

Garaža

Organizovanje garaže jednako je važno kao i čišćenje. Iznenadili biste se koliko se stvari tamo nakupi s vremenom - i koliko vam toga zapravo ne treba.

Tuš zavese

Mrlje od sapuna i plijesni trebate maknuti sa zavese. Nije zdravo kupati se s tim. Zavesu možete vrlo lako i bez imalo muke oprati.

Sve kartice u novčaniku

Koristite ih gotovo svaki dan, verovatno ne razmišljajući o tome koliko ste ih puta dotaknuli i koliko ste ih puta zapravo očistili. Obrišite kartice vlažnom krpom ili antibakterijskom maramicom.

Ključevi

Ključevi su još jedan predmet koji svakodnevno koristite, pa se definitivno trebaju očistiti s vremena na vreme. Da biste ih održali čistima i sprečili hrđu, očistite ih s limunom i solju te isperite sapunom za suđe. Ako su već zahrđali, namočite ih u mešavini octa i vode 20 minuta, isperite, a zatim ih vratite u otopinu još 30 minuta.

Kvake na vratima

Jeste li ikada očistili kvaku ili ručku ladice? Ikad? Odvojite nekoliko minuta i obrišite sve ručkice i kvake u domu.

Pod ispod tepiha

Ako mislite da je dovoljno usisati tepih varate se. Podignite tepih i videćete koliko zapravo prljavštine se krije ispod njega.

Igračke

Poduzmite potrebne mjere kako biste spriječili i uklonili plijesan na igračkama za kupanje. Provedite jedno popodne prolazeći kroz kante za igračke, odvajajući one koje žele zadržati i one koje ćete donirati. Očistite svaku igračku prije nego što je vratite.

Vreće za namirnice i veš za višestruku upotrebu

Zamislite gde su sve te torbe bile: pod, prtljažnik vašeg automobila, kuhinjski pult i slično. Vreme je da ih očistite. Bacite ih u mašinu za veš na ne previsoku temperaturu s ostakom odeće.

Boce za vodu za višestruku upotrebu

Pomažete okolišu. Ostajete hidrirani. Sada upotrebite svoju bocu vode za vistruku uporabu za zdravlje i ubacite je u mašinu za suđe piše Reader's Digest.

(Espreso, 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.