STRUČNJACI OTKRIVAJU KOLIKO SE ČESTO PERE POSTELJINA TOKOM LETA: Broj je puno veći nego što mislite
Foto: Profimedia

preporuka

STRUČNJACI OTKRIVAJU KOLIKO SE ČESTO PERE POSTELJINA TOKOM LETA: Broj je puno veći nego što mislite

Kao i kod svih stvari za čišćenje, uvek proverite pojedinačne nalepnice za uputstva za njegu. Na primer, pamuk se može prati u vrućoj vodi, dok će drugi materijali biti bolji u hladnijim pranjima

Objavljeno:

Leti se svi više znojimo, pogotovo tokom toplih i teških noći, a iako je važno prati plahte i jastučnice tokom cele godine, sada bi to trebalo raditi još češće jer sav taj znoj može dovesti do viška bakterija i neugodnih mirisa u krevetu. Stoga je MindBodyGreen pitao stručnjakinju za klice koliko često prati i menjati plahte i jastučnice na koje legnemo svake večeri.

Standardni protokol za pranje posteljine i jastučnica je otprilike jednom nedeljno, kaže stručnjakinja za toksine u okolišu Tonya Harris, ali postoji nekoliko različitih razloga zašto biste ih leti trebali prati češće. Cura poreklom iz Hrvatske zarađuje 5400 eura nedeljno s ovom aplikacijom.

Kao prvo, više se znojimo, što može dovesti do bakterija i neugodnih mirisa. Ali, povrh svega, alergeni poput peludi mogu ući unutra, pa će češće pranje plahti pomoći smanjiti te alergene koji mogu uzrokovati alergije.

Stoga, tokom leta poželećete udvostručiti pranje plahti i jastučnica na svaka tri ili četiri dana. To bi trebalo biti dovoljno da se bakterije, mirisi i alergeni drže podalje, kaže Harris.

Kao i kod svih stvari za čišćenje, uvek proverite pojedinačne nalepnice za uputstva za njegu. Na primer, pamuk se može prati u vrućoj vodi, dok će drugi materijali biti bolji u hladnijim pranjima. Za dubinsko čišćenje, Harris preporučuje usisavanje madraca dva do tri puta godišnje kako bi se ograničile bakterije i alergeni. Takođe možete posipati madrac tankim slojem sode bikarbone, ostavljajući je da odstoji nekoliko sati pre usisavanja, kako bi se uklonili mirisi. I na kraju, tuširanje pre spavanja dobra je ideja za smanjenje stvari poput telesnih ulja, bakterija, mirisa i alergena te vam može pomoći smanjiti učestalost pranja.

(Espreso, Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.