OVU HRANU JEDITE KADA RADITE OD KUĆE, I ZA VAS NEMA ZIME: Dosta je zdravija od uobičajene
Foto: Profimedia

PREPORUKA

OVU HRANU JEDITE KADA RADITE OD KUĆE, I ZA VAS NEMA ZIME: Dosta je zdravija od uobičajene

Na popisu najzdravijih grickalica koje možete uvek imate pri ruci kad radite od kuće su vege štapići, grčki jogurt i bobičasto voće, preni grah, kokice i krekeri s namazom

Objavljeno:

Mnogi su i nakon popuštanja pandemijskih mera ostali raditi od kuće, što za većinu znači manje kretanja i borbu s raznim nezdravim namirnicama - slatkišima, čokoladama, čipsom - koje gotovo ni ne sadrže hranjive sastojke

Zato portal 9 Coach donosi popis najzdravijih grickalica koje možete uvek imate pri ruci kad radite od kuće:

Vege štapići

Budući da malo ko dnevno pojede preporučenih pet do sedam porcija povrća, dobro ga je stalno jesti po malo jer ne samo da je bogato hranjivim tvarima, već za razliku od voća uopšte nema kalorije, već je puno dijetalnih vlakana i vode koja će vam pomoći da budete siti.

Grčki jogurt i bobičasto voće

Grčki jogurt je bogat kalcijem i proteinima, a bobičasto voće antioksidantima. Osim toga, ovaj jogurt ima puno manje šećera od mnogih voćnih i niski glikemijski indeks, što znači da će pomoći u održavanju nivoa glukoze u krvi i nekoliko sati nakon jela. Što se tiče voća, bilo kakvo bobičasto voće, sveže ili smrznutu, ima relativno malo kalorija i prepuno je vlakana što ga čini savršenim zalogajem između obroka.

Prženi grah ili slanutak

Zaboravite čips od krumpira, krekere od riže i druge slane grickalice: prženi grah i slanutak ukusni su i hrskavi koliko i ti popularni zalogaji, a uz to su niskokalorični i dobar izvor proteina i vlakana.

Kokice

Tanjir kokica sadrži samo 30-ak kalorija, pa ako pojedete i celu vreću, kontrolišete unos kalorija, a uvek ih je zdravije ispeći kod kuće nego kupiti gotove koje mogu sadržavati dosta soli, masti i kalorija.

Krekeri s namazom

Spojite integralne krekere s nekim namazom bogatim proteinima, poput sirnog namaza, konzervisane ribe, pečenog graha ili namaza od orašastih plodova. Proteini će vam pomoći da ostanete siti, a kalorije ostaju pod kontrolom.

(Espreso, Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.