AKO OVO URADITE SA JASTUKOM, OBAVEZNO KUPITE NOVI: Stručnjaci upozoravaju
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

AKO OVO URADITE SA JASTUKOM, OBAVEZNO KUPITE NOVI: Stručnjaci upozoravaju

Test sedla ili test pritiska vrlo su jednostavni za obaviti, a pomoći će vam da shvatite da je li vreme za novi jastuk

Objavljeno:

Nakon dugog i napornog dana, nema ništa bolje nego ući u krevet i odmoriti se. Ali, ako se u krevetu ne osećate udobno kao što biste želeli, a sledećeg jutra vas boli vrat, kriv bi mogao biti vaš jastuk. Kako piše britanski Mirror, kao i mnoge druge predmete, jastuke je potrebno zameniti, a pravilo je nabaviti nove svakih nekoliko godina. Jastuci tokom godina gube svoju čvrstoću i elastičnost, zbog čega postaju manje udobni za vašu glavu i vrat. Ako niste sigurni je li vreme da se rešite trenutnih jastuka i priuštite sebi neke nove, ispada da postoje dva vrlo jednostavna i brza načina provere. Stručnjaci iz Tielle Love Luxury, firme za jastuke, objasnili su da sve što trebate jest isprobati ‘test sedla’ ili ‘test pritiska. Za test sedla, sve što trebate napraviti je svoj jastuk staviti preko ruke te ga pokušati presavinuti i spojiti njegove krajeve. Ako lako spojite krajeve jastuka, vreme je da nabavite novi. Ako ga ne možete lako presavinuti, imate još vremena s njime.

Test pritiska takođe je jednostavan. Stavite svoj jastuk na tvrdu površinu, poput stola ili poda, te pritisnite ga rukom. Ako se brzo vrati u početni položaj, još uvek ga možete koristiti, ali, ako ostane pritisnut, vreme je za novi. Stručnjaci su otkrili i kakav jastuk biste trebali kupiti, zavisno od položaja u kojem spavate. Oni koji vole spavati na leđima, trebaju odabrati mekani jastuk jer to neće stvoriti previše stresa na vratu. U međuvremenu, onima koji spavaju na boku potreban je čvršći, viši jastuk kako bi im vrat ostao poravnati s kičmom.

Ako se okrećete u različite položaje dok spavate, preporučuje se kupnja jastuka srednje visine, kako bi vam pružio potporu koja vam je potrebna na boku, ali i na leđima, jer neće baciti vaše vrat previše napred kad ležite ravno.

(Espreso, Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.