ZUBARKA ANA OTKRILA ŠTA NE SMEMO DA RADIMO NAKON PRANJA ZUBA: Skoro svi to praktikujemo, a tvrdi da NIJE ZDRAVO
Pranje zuba/ilustracija, Foto: Twitter printscreen

pažljivo čitajte

ZUBARKA ANA OTKRILA ŠTA NE SMEMO DA RADIMO NAKON PRANJA ZUBA: Skoro svi to praktikujemo, a tvrdi da NIJE ZDRAVO

Tečnost bi trebalo koristiti posle jela ili pre pranja zuba, a evo zašto je za zube loše da ih nakon pranja isperete ovom tečnošću

Objavljeno: 18:07h

Mnogi posle pranja zube ispiraju tečnošću za ispiranje, ali zubarka upozorava da je to loše za zube, Prenosi "Mondo"!

Tečnosti za ispiranje usta uopšte nisu loše, kaže zubarka Ana Piterson, ističući da uopšte nije protiv njihovog korišćenja, ali nikako ne savetuje da ih upotrebljavate posle pranja zuba!

Tečnost bi trebalo koristiti posle jela ili pre pranja zuba, a evo zašto je za zube loše da ih nakon pranja isperete ovom tečnošću.

"Vaša pasta za zube sadrži oko 1.450ppm fluorida, što je dovoljno da zaštiti sube od šećera koje unosite hranom i pišem. Tečnost za ispiranje ima samo 220ppm. Kada operete zube, a zatim isperete tečnošću za ispiranje, zapravo ispirate visoku koncentraciju fluorida niskom koncentracijom", objasnila je zubarka, dodajući da to nije dovoljno za zaštitu zuba od šećera.

Ona je dodala da nije protiv korišćenja tečnosti za ispiranje jer i sama to preporučuje svojim pacijentima, ali ističe da to nije potrebno svima i da ih ne treba koristiti posle pranja zuba.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.