ZBOG SJAJNOG TRIKA GORI INTERNET: Evo kako ćete najlakše očistiti četku od USISIVAČA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tik-Tok

neverovatno

ZBOG SJAJNOG TRIKA GORI INTERNET: Evo kako ćete najlakše očistiti četku od USISIVAČA! (VIDEO)

Pokušajte i vi

Objavljeno:

Kad se prljava četka od usisavača potpuno ne prestane vrteti, čini usisavanje beskorisnim. Na prvi pogled moglo bi izgledati komplikovano raspetljati nered, ali zavisno od usisavača, verovatno je lakše nego što misliš. Kako ukloniti četku usisavača

Najbolji način za čišćenje četke je uklanjanje. Nažalost, ne postoji univerzalni usisavač, tako da uklanjanje četke zavisi od marke usisavača. Kod nekih je potrebno ukloniti donju rešetku koja okružuje četku; drugi pak imaju prikladnu polugu za povlačenje ili gumb koji otvara pretinac sa strane kako bi uklonila četku za čišćenje. Većina modernih usisavača ima ovu mogućnost.

Kako očistiti zapetljani usisavač

Jednom kad ukloniš četku, čišćenje je prilično jednostavno, kao što ističe TikTok korisnik @ vaneamaro91. Uzmi dobre makaze i reži po dužini četke, pazeći na čekinje kako ih slučajno ne bi odrezala. Nakon što kosa i zamršene čestice popuste, rukama razdvoji delove i očisti četku od otpadaka. Za dublje čišćenje možeš uzeti četku za čišćenje, deterdžent i malo belog octa. Nakon što ukloniš što je moguće više dlaka i prljavštine, potopi četku u toplu vodu pomešanu s deterdžentom i četkom za čišćenje uđi u male delove kako bi razbila tvrdoglavu prljavštinu. Kad završiš, obriši razređenim belim octom, što će ti pomoći dezinfikovati četku i ukloniti prljavštinu koja je eventualno i dalje zalepljena na čekinjama. Obriši krpom od mikrovlakana i proveri je li četka potpuno suva pre ponovnog postavljanja.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso, Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.