TALOG OD KAFE DELOTVORAN JE NA NEKOLIKO NAČINA! Ostavite ga u frižideru, a onda sledi MAGIJA
Kafa, Foto: Profimedia

neverovatno

TALOG OD KAFE DELOTVORAN JE NA NEKOLIKO NAČINA! Ostavite ga u frižideru, a onda sledi MAGIJA

Stavite malo taloga u najlonsku foliju i ostavite u obući neko vreme. Neprijatni mirisi će nestati vrlo brzo

Objavljeno:

Postoji još puno odličnih načina na koje možete iskoristiti ono što vam nakon ispijanja popularnog napitka ostane u šoljici – osim za pogled u budućnost.

Retki su oni koji negde na nekoj policu u svojoj kuhinji nemaju kafe. Bez obzira uživate li u njenom ukusu i mirisu ili ona služi samo za posete gostiju, jedno morate znati – talog kafe može se iskoristiti na još puno, jako dobrih načina u svakom domaćinstvu.

Eliminiše podočnjake i nadutost ispod očiju

Utapkajte malo taloga na podočnjake i ostavite da odstoji. Kofein u talogu će učiniti da izgledate budnije i osveženo. Najdelotvornije kreme za zonu oko očiju su upravo one s kofeinom (kofein povećava protok krvi i tako smanjuje natečenost).

Uklanja neugodan miris iz obuće

Stavite malo taloga u najlonsku foliju i ostavite u obući neko vreme. Neprijatni mirisi će nestati vrlo brzo.

Odbija insekte

Pospite talog na mesta s kojih se želite rešiti mrava, to će ih oterati i držati daleko. Na isti način kafa deluje i na puževe i razne insekte.

Vidno smanjuje ogrebotine na nameštaju

Ogrebotine na drvenom nameštaju trenutno nestanu kada utrljate malo taloga kafe pomešane s pastom za poliranje i toplom vodom. Ponavljajte postupak tako dugo dok ogrebotina ne bude iste boje kao okolna površina.

Smanjuje celulit

Ako bolje pogledate, videćete da brojne kreme na tržištu namenjene borbi protiv celulita sadrže kofein. To, naravno, nije slučajno jer on povećava protok krvi i tako smanjuje masne ćelije ispod kože.

Sastojci za piling protiv celulita:

jedan dan stari talog od kafe

ekstra devičansko maslinovo ulje

krupna morska so

frotirska rukavica

Umešajte sve u staklenu posudu i tokom tuširanja frotirskom rukavicom se masirajte. Optimalno trajanje masaže neka bude barem pola sata.

Upija mirise iz frižidera

Ostavite u frižideru šoljicu u koju ste prethodno ostavili jednu kačičicu sirove kafe, daklne ne skuvanu ili talog koji preostaje. Ova kafa će upiti sve jake mirise iz frižidera i oni se neće zadržavati na drugim namirnicama, a frižider će prijatno mirisati.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.