HOR HOMOSEKSUALACA NA METI STRAVIČNIH PRETNJI NAKON DVOSMISLENE NUMERE: Uključen i FBI
Neshvaćena šala, Foto: Profimedia

PRETNJE SMRĆU

HOR HOMOSEKSUALACA NA METI STRAVIČNIH PRETNJI NAKON DVOSMISLENE NUMERE: Uključen i FBI

Satirična pesma izazvala veliku buru

Objavljeno:

"Poruka homoseksualne zajednice", koju je izveo Hor homoseksualaca San Francisko i objavljena na Jutjubu prošle nedelje, prkosno započinje: "Mislite da smo grešni, borite se protiv naših prava, kažete da svi vodimo živote koje ne možeš poštovati ... "

Tada postaje satirično: "Preobrazićemo vašu decu", zadirkuje jedan od solista, parodirajući prastaru anti-homoseksualnu pripoved, pre nego što doda: "Učinićemo ih tolerantnima i poštenima."

Ali, nisu svi shvatili šalu. Video, koji je objavljen neposredno pre prazničnog vikenda 4. jula postao je viralan, a konzervativni mediji su ga zatim oštro kritikovali zbog svoje teme usredsređene na decu, čak i podstičući pretnje smrću vokalistima, prema rečima direktora hora Chrisa Verduga. Kao odgovor, refren je uklonio videozapis, postavljajući ga u "private-only mood".

- Bila je to teška odluka, jer smo organizacija čija je misija zaista i umetnička, ali i aktivistička- kaže Verdugo za Yahoo Life i dodaje:

- Mi smo prvi hor homoseksualaca na planeti. ... Mi smo organizacija socijalne pravde ... pa nam je vrlo teško skloniti taj video. Ali solisti - koji nisu u refrenu, već sami po sebi, zvezde Brodveja u usponu, primili su pretnje smrću.

Kritičari su koristili razne Tvitter račune za snimanje refrena, numerisali pojedince, maltretirajući ih čak i na radnim mestima.

- Sve više satirično muzičko delo- kaže Verdugo, napominjući da je hor sarađivao s lokalnom policijom i FBI-om zbog pretnji.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso, Yahoo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.