KAKO DA OBA RODITELJA BUDU UKLJUČENA U ODRASTANJE DETETA? Postoje jednostavno trikovi da podstaknete partnera
Porodica/Ilustracija, Foto: Profimedia

ima rešenja

KAKO DA OBA RODITELJA BUDU UKLJUČENA U ODRASTANJE DETETA? Postoje jednostavno trikovi da podstaknete partnera

Porodica zapravo predstavlja “mašineriju” koja ili može dobro funkcionisati

Objavljeno:

U redu je ako postoje periodi kada je vaš bračni drug suviše zauzet poslom i kada računa na to da ćete vi brinuti o detetu.

Međutim, to nikako ne bi trebalo da vam pređe u naviku. Oba roditelja treba da budu uključena u detetovo detinjstvo i odrastanje, a ovo su neki od načina na koje to možete da postignete.

Razgovor

Verovatno ste već vodili neku vrstu razgovora na tu temu, ali nije urodila plodom. Važno je da pronađete put kojim će vaš razgovor ići, a da donese neku vrstu promene. Jedna od najčešćih barijera je kritikovanje partnera. Druga barijera mogu biti njegovi strahovi i nesigurnosti. Šta god da je u pitanju, važno je da zajedno radite na rešavanju problema.

Porodica
Porodicafoto: Profimedia

Podelite obaveze

Porodica zapravo predstavlja “mašineriju” koja ili može dobro funkcionisati, ili ne može. Kako bi se promenio nezdrav način funkcionisanja, jedna osoba treba da započne proces promene, što će sigurno uticati na drugog partnera. Najbitnije je da razmislite na kom polju možete napraviri prvu promenu. Na primer, recite da od sada ne možete da budete odgovorni za pranje posuđa. Ovde je veoma važna komunikacija jer partneru morate dati do znanja šta da očekuje.

Menjajte sistem

Poenta je da i vi i vaš partner radite zajedno i stvorite strukturu u okviru koje ćete zajedno održavati svoju porodicu i voditi brigu o deci.

Prvi korak ka tome je da budete postpuno jasni šta je sve potrebno obaviti u kući, pogotovo kad su u pitanju obaveze oko dece. Napravite spisak zajedno i razmislite o tome šta ova druga osoba radi, a da ne primećujemo. Sledeći korak je podela i odluka ko će biti zadužen za koju obavezu.

(Espreso/yumama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.