BIZARAN TREND MEĐU TINEJDŽERIMA: Pronašli TAČAN recept za Kovid, nikad nećete pogoditi kojim SASTOJCIMA se služe!
Postupci mladih koji nisu za pohvalu, Foto: Profimedia

ZA NEPOVEROVATI

BIZARAN TREND MEĐU TINEJDŽERIMA: Pronašli TAČAN recept za Kovid, nikad nećete pogoditi kojim SASTOJCIMA se služe!

Tinejdžeri našli način da izbegnu školske obaveze

Objavljeno:

Ako je suditi po novom 'trendu' među tinejdžerima, nema toga što ne bi napravili da izbegnu nastavu. Naime, u Velikoj Britaniji su otkrili recepturu kojom uspeju lažirati pozitivne testove na koronavirus, a sve su podelili na popularnoj društvenoj mreži, TikToku. Na testove stavljaju limunov sok, umak od jabuke, Coca Colu, ocat i sredstva za dezinfekciju ruku, sve kako bi se pokazala crtica koja ukazuje na prisutnost virusa. Vlasti i zdravstveni delatnici u Britaniji nazvali su ovaj postupak bezobraznim i mole roditelje da se pobrinu o zloupotrebljavanju testova.

- Sigurni smo da ovo radi mala grupa učenika i da se testovi većinom koriste prema pravilima. Ipak, molimo roditelje da obrate pažnju na ovaj trend, a učenicima koji toliko vole eksperimentirati hemijskim reakcijama preporučujemo da pohađaju nastavu hemije u školi- rekao je za medije glavni sekretar Udruženja školskih i fakultetskih čelnika Geoff Barton.

Iz organizacije koja se bavi proverom činjenica, Full Fact, rekli su da gazirana pića i agrumi mogu, na brzom testu za COVID-19, pokazati pozitivan rezultat, ali kada se isti test koristi na ljudima, retko pokazuje lažne rezultate. Iz TikToka su se također javili i rekli da rade sve kako bi uklonili videozapise na profilu @fakecovidtests, prenosi India Today.

Bonus video:

09:07

ESPRESO INTERVJU: Filip Vukosavljević

(Espreso, Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.