SPREMITE KOFER I DOBRO RASPOLOŽENJE, VREME JE ZA ODMOR: Uz ove SAVETE putovanja će vam PREVAZIĆI i najluđe SNOVE!
Putovanja koja se pamte, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

SPREMITE KOFER I DOBRO RASPOLOŽENJE, VREME JE ZA ODMOR: Uz ove SAVETE putovanja će vam PREVAZIĆI i najluđe SNOVE!

Uz par saveta krenite na put bez brige

Objavljeno:

Ako obožavate putovati i neprestano tražite nove načine za bolje pakiranje, iskorištavanje vremena na putovanju i slično, ovi će vam saveti sigurno biti od velike pomoći. Donosimo vam šest odličnih saveta uz koje vam nijedan deo putovanja neće biti muka, a drugi će vas tražiti za pomoć pre vlastitih pustolovina po svetu.

Napravite listu stvari koje vam trebaju za svako putovanje

Osim popisa odevnih kombinacija i slično, obavezno napravite popis stvari koje vam trebaju na svakom putovanju. Tim ćete potezom biti puno brži i nećete pakirati stvari koje vam nisu potrebne.

Nemojte samo trpati stvari u kovčeg

Slijedite organizacijske savete koje možete pronaći na YouTubu i na raznim internetskim stranicama i pakujte se organizovano. Ako idete na putovanje u trajanju dužem od nekoliko nedelja. obezbedite sebi vakumske vrećice u koje možete spakovati veliku količinu odeće.

Čitajte recenzije i koristite pogodnosti

Nemojte ići naslepo nigde. Dobro se informišite o raznim sadržajima, restoranima i na kraju krajeva smeštaju u kojem odsedate kako kasnije ne biste imali neugodnih iskustava. Isto tako, uvek potražite kodove za popuste koji vam mogu uštedeti znatnu količinu novca.

Proučite putanju kojom se planirate kretati

Dobro istražite na koji način možete doći od tačke A do tačke B najbrže i najjeftinije. Nepoznati gradovi ponekad znaju biti poprilično zbunjujući što mnoge ljude zna obeshrabriti i tako propuste mnoge znamenitosti koje su uz dobru organizaciju mogli bez problema videti.

Nemojte držati sav novac na istom mestu

U nekim državama kradljivci su nažalost deo turističkog iskustva. Niko ne može biti u potpunosti siguran da neće doživeti krađu na vlastitoj koži, stoga je vrlo bitno da novac rasporedite na različita mesta kako ne biste zbog trenutka nepažnje ostali bez svega.

Opremite se dobrim medijskim sadržajem za put

Ako putujete nekoliko sati, savetujemo vam pripremite muziku, filmove ili knjige koje ćete čitati, odnosno slušati i gledati tokom putovanja kako bi ono prošlo što brže i ugodnije.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso/ Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.