LETI MORATE MAKAR TRI PUTA NEDELJNO DA JE OPERETE: Niste ni svesni šta se sve skuplja na posteljini
Krevet, Foto: Profimedia

SAVET

LETI MORATE MAKAR TRI PUTA NEDELJNO DA JE OPERETE: Niste ni svesni šta se sve skuplja na posteljini

"Postoji više razloga zašto leti mora češće da se pere posteljina. Najpre, sam miris - više se znojimo i tkanina upija više tog znoja", rekla je ona

Objavljeno:

Leto je vreme kada se više znojimo, imamo brojne tegobe od vrućine, i na kraju "paklenog" dana jedva čekamo da legnemo u svoj mirišljavi krevet.

Stručnjakinja za toksine iz okoline Tonja Haris navodi da bi posteljinu inače trebalo prati jednom nedeljno, ali leti na svaka tri dana. U suprotnom, bakterije će cvetati na posteljini koja se preko noći natapa dodatnim znojem!

"Postoji više razloga zašto leti mora češće da se pere posteljina. Najpre, sam miris - više se znojimo i tkanina upija više tog znoja", rekla je ona.

Potom, bakterije koje obožavaju vlažna mesta, nastaniće se na posteljini i brže se razmnožavati. Svake noći, lice ćete stavljati na pravu koloniju bakterija.

"Takođe, leto je sezona alergena, i na našoj koži, odeći i kosi, oni ulaze u naš stan. Ako patite od simptoma alergije, češće perite posteljinu da ne biste na njoj ostavljali polen unet spolja", rekla je Harisova.

Ona je dala i odličan savet za tople dane, sve što vam je potrebno je jedan čaršav koji ćete staviti između sebe i prekrivača.

"Na taj način, sam prekrivač možete prati jednom u nekoliko nedelja, a taj čaršav na svaka dva-tri dana", objasnila je ona.

Bonus video:

02:03

NJIH 12 SPAVALO U JEDNOJ SOBI BEZ GREJANJA! Roditelji ih ređali po PODU: Bili smo kao štenci kad se ušuškaju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.