BITI DOBAR RODITELJ NIJE NIMALO LAK POSAO: Ipak, postoje 4 elementa koja KRIJU TAJNU
Foto: Profimedia

zanimljivo

BITI DOBAR RODITELJ NIJE NIMALO LAK POSAO: Ipak, postoje 4 elementa koja KRIJU TAJNU

Psiholozi smatraju da postoje četiri elementa koje čine bezbrižno detinjstvo, a ujedno predstavljaju i tajnu dobrog roditeljstva

Objavljeno: 23:11h

Ali niko ne može da ospori da je i dosta teško.

Pogotovo danas, u vremenu moderne tehnologije, koja deci lako odvlači pažnju sa pravih vrednosti koje bi trebalo da čine bezbrižno detinjstvo, a roditeljima umnogome otežava posao.

Psiholozi smatraju da postoje četiri elementa koje čine bezbrižno detinjstvo, a ujedno predstavljaju i tajnu dobrog roditeljstva:

1. Temelj dobrog odgoja svakog deteta je prisustvo roditelja tokom njegovog odrastanja, naravno, uz dovoljno ljubavi i pažnje. Bitno je da roditelji budu prisutni, da saslušaju i da uvek nađu odgovor na svaku dilemu svog deteta.

2. Detetu je za odrastanje potreban čvrst oslonac. Zadatak roditelja je da bude upravo taj oslonac koji mu je najbliži i najpotrebniji. Razgovarajte sa svojim detetom i učestvujte u njegovoj igri, jer ste vi najbolji prijatelji koje će tokom života steći.

3. Budite dobar uzor svom detetu. Poznato je da većinu ponašanja usvajamo od svojih roditelja. Na roditeljima je zato obaveza da daju sve od sebe kako bi bili dobar uzor svom detetu.

4. Bitno je zadobiti poverenje svog deteta kako bi vas ono smatralo uzorom i da bi sledilo vaš primer kroz život. A svojim primerom pokažite detetu šta znači briga za druge, ali i briga o sebi.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.