NE BACAJTE KOSU SA ČETKE, ČISTO JE BLAGO: Mladić pokazao trik - toliko je lud da ne može da ne radi (VIDEO)
Kosa je čista magija, Foto: Printscreen

hit snimak

NE BACAJTE KOSU SA ČETKE, ČISTO JE BLAGO: Mladić pokazao trik - toliko je lud da ne može da ne radi (VIDEO)

Onda sam odlučio da koristim dve iste biljke sa istom zemljom

Objavljeno:

Zvezda društvene mreže TikTok po imenu Armen Adamjan otkrio je neverovatan trik za biljke koje počele da venu. Ne samo da "radi", već nećete morati da date bukvalno ni dinar!

Umesto da bacite kosu koja vam je ostala na četki nakon češljanja, vi je samo sakupite. Kako se ispostavilo, neverovatno je hranljiva i pomaže biljkama da se "preporode".

Adamjan kaže da mu je ideja pala na pamet sasvim slučajno. Pitao se da li bi kosu koju je sakupio sa četke mogao nekako da iskoristi, pa je rešio da proba sa cvećem. Razgrnuo je zemlju u saksiji i stavio grumen unutra.

Hteo je da testira da li ova metoda ima smisla, te je pored "obogaćene" zemlje stavio drugu saksiju, ali bez dodate kose.

“Probudio sam se i očešljao kosu. Pogledao sam u četku i pitao se da li mogu da iskoristim ispale dlake za nešto. Iako se isprva činilo ludo, kasnije sam otkrio da kosa ima puno azota. Znao sam da je on ključan za rast biljaka koje bez njega požute i ne mogu da rastu”, objasnio je u videu koji je postao viralan na ovoj mreži.

Onda sam odlučio da koristim dve iste biljke sa istom zemljom. U jednoj od njih sam zakopao grumen kose blizu stabljike. Tokom narednih šest nedelja biljka s kosom je rasla brže od one bez kose. Nakon toga sam eksperimentisao s drugom sadnicom i primetio isti proces. Iskreno, iznenadio sam se koliko sam brzo video rezultate jer kosi treba neko vreme da se razgradi", dodao je Armen.

"Ljudska kosa sadrži velike količine azota i treba joj neko vreme da se razgradi, što znači da svaki put kada zalivate biljke, azot se ispušta u zemlju. Ako vam biljka iznenada prestane da raste ili joj donji listovi požute, to možda znači da joj nedostaje azota. Kosa je čista magija. Ne bacajte kosu", zaključio je.

Njegov snimak pregledale su desetine hiljada ljudi, a svi su bili oduševljeni eksperimentom.

"Znači, biljka će imati moj DNK? Kul", pisali su korisnici koji su zaključili da je trik toliko lud da ne može da "omane".

Bonus video:

19:33

SVAKA ČAST! Milici i njenoj keruši dobri ljudi su POMOGLI, a sad je ona rešila da UZVRATI! Sav višak POKLONILA deci koja NEMAJU

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.