Američki ADMIRAL i SPECIJALAC dao najbolji savet za USPEH u ŽIVOTU: Kako NAMEŠTATE KREVET tako ćete raditi baš SVE!
To će vam dati mali osećaj ponosa i ohrabriće vas da ispunite još jedan zadatak, Foto: Printscreen

hit priča

Američki ADMIRAL i SPECIJALAC dao najbolji savet za USPEH u ŽIVOTU: Kako NAMEŠTATE KREVET tako ćete raditi baš SVE!

To je jednostavan zadatak, ali svako jutro od nas je zahtevano perfektno namestimo svoj krevet

Objavljeno: 16:52h

Ima jutara kada je prosto teško ustati iz kreveta. Mnogi ni ne pomišljaju da ga nameste, što je zapravo jako važno. Inspirativni govor admirala Vilijama Mek Revena nabolje objašnjava zbog čega.

Vilijama Mek Revena
foto: Printscreen

"Svakog jutra, na obuci u vojsci, moji nadređeni, a u to vreme svi su bili veterani iz Vijetnama, dolazili su u spavaonicu i prva stvar koju su radili je kontrolisanje kako smo nametili krevet. Ako smo uradili to kako treba, ivice su oštre, prekrivači zategnuti, jastuk centriran tačno na uzglavlju kreveta, a dodatno ćebe na dnu. To je jednostavan zadatak, ali svako jutro od nas je zahtevano perfektno namestimo svoj krevet. U tom trenutku, to mi je delovalo pomalo besmisleno, posebno jer smo se trudili da postanemo pravi vojnici. Jaki, spremni za borbu, prave “Foke”. Ali mudrost ovog jednostavnog čina, pokazala mi se mnogo puta", rekao je admiral.

Vilijama Mek Revena
foto: Printscreen

A onda je objasnio i zašto je ova jednostavna radnja za sve nas važna.

"Ako svakog jutra nameštate krevet, ispunili ste prvi zadatak tog dana. To će vam dati mali osećaj ponosa i ohrabriće vas da ispunite još jedan zadatak. Potom još jedan. Pa još jedan. Na kraju dana, taj jedan završen zadatak pretvoriće se u mnogo završenih zadataka. Nameštaje krevate podsetiće vas koliko su male stvari važne. Ako ne možete da uradite kako treba one male stvari, nikada nećete moći ni one velike. I ako kojim slučajem imate užasan dan, uvek možete da se vratite kuću u krevet. Onaj koji ste namestili sami. A namešten krevetspec će vam dati nadu da će sutra biti bolje. Ako želite da promenite svet, počnite od toga što ćete namestiti svoj krevet", zaključio je on.

Bonus video:

00:08

KAO DA NIJE RAĐALA: Tamara Đurić se snimala tokom masaže, pokazala ZANOSNO TELO U IZAZOVNOM VEŠU i ZAPALILA mreže! (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.