ODRAZ U OGLEDALU: Muškarac divljoj ženi je potreban, da li ima snage i ljubavi da je ukroti?!
Odraz u ogledalu, Foto: Ilustracija: Aleksandra Čolić

ODRAZ U OGLEDALU

ODRAZ U OGLEDALU: Muškarac divljoj ženi je potreban, da li ima snage i ljubavi da je ukroti?!

Zdrava žena uvek je slična vuku, stabilna je, prepuna snažne životne sile, svesna je svojih mogućnosti, domišljata, odana i pokretna

Objavljeno:

Koliko puta ste se osećale sputano, nemoćno da promenite tokove vašeg života? Kada reći “sada je dosta”.

Kada ste ono što jeste mnogi vas odbacuju, a opet udovoljavati onome što drugi žele – odbacujemo sami sebe. To je nepodnošljiva napetost, a odluka je jedna i prava. Čak i kada žena oseća da će se drugi udaljiti ako bude ono što jeste, upravo je ta psihička napetost potrebna za izgradnju duše i stvaranje promena. Kada god im je život počinjao iznova, osećale su se izmučene od propisa koja su protivna prirodnim željama. Ako govorimo o intelektualkama, onda im se nameće uloga majke, a ako žele da budu majke, onda im se nameću saveti od strane društva da je neophodno da se uklope u potpunosti u tu ulogu. Ili, ako bi pomislile da budu kreativne, onda bi im se govorilo da ipak budu praktične. Tada se suočavaju sa sopstvenim bolom realnosti koja ih okružuje i svojom vezanošću za porodicu ostaju rastrzane između onoga šta društvo nalaže i sopstvenih želja. U nemoći da se odupru ostavljaju snove rasute po putu.

Divlja žena u vama koju još niste upoznali

Zdrava žena uvek je slična vuku, stabilna je, prepuna snažne životne sile, svesna je svojih mogućnosti, domišljata, odana i pokretna. Divlja žena se može posmatrati kao poznavanje duše same žene, bez nje nemaju sluh kojima bi čule njen govor duše, ili primetile udaranje svog unutrašnjeg ritma. Bez nje dani joj prolaze u dosadi ili neispunjenim željama, snovima, čekajući da se kojim čudom probudi u njoj. Bez nje žene zaboravljaju svoju svrhu postojanja, izgaraju u neostvarenim željama. Divlja žena jeste njihovo srce koje kuca, kao što ljudsko srce upravlja fizičkim telom. I divlja žena, koja trči sa vukovima, ovde se ne koristi u pogrdnom smislu u kojem znači izvan kontrole, nego u izvornom smislu znači živeti prirodnim životom, u kojem stvorenje poseduje urođeni integritet i zdrave granice.

Zdravi vukovi i zdrave žene dele određene psihičke osobenosti : istančanu intuiciju, dečiji duh i pojačana sposobnost za odanost. Vukovi i žene po prirodi su skloni povezivanju, radoznali i poseduju veliku izdržljivost i snagu. Duboko su intuitivni, pokazuju neverovatno zanimanje za svoje mlade, svoje prijatelje kao i vukovi za svoj čopor. Iskusni su u prilagođavanju, u stalno promenljivim okolnostima, žestoko su nepokolebljivi i vrlo hrabri. Oni koji ih ne razumeju, proganjaju i osuđuju na isti način i vukove i žene. U tome se upravo ogleda njihova sličnost.

Žene kao zasebna vrsta

Ukoliko niste znali nešto još o ženama kao posebnim vrstama, a javlja se kao posledica prekida veze sa divljom ženom u vama, dolazi do pojave vama već poznatih osećaja. To su umor, slabost, depresija, zbunjenost, osećaj straha, slabost, bez nadahnuća i živosti, hroničan bes, nepostojanost, neprokretljivost, nekreativnost i sluđenost. Divlja žena kao duša žene je stvaralac umetnosti i kreativnih žena, njena kreativnost potiče iz njenog duhovnog dela, a ne iz njenog intelektualnog dela. Ona predstavlja temelj ženske postojanosti, sila koja je pokreće, bez koje smisao ne postoji.

Muškarac divljoj ženi je potreban i neophodan. Nijedan muškarac se neće bojati ovakve žene, jer duhovnom spoznajom sebe dosegnuće do njene duše koja je krhka i lepa. On ne mora imati tu divlju prirodu u sebi da bi je razumeo, naprotiv, on može biti mirne i blage prirode koja je može pripitomiti i osvojiti svojom skromnošću. Ključ njihovog spajanja leži u prepoznavanju pravih priroda, želja i snova, ne sputavajući jedno drugoga, sa istinskom predanošću u ljubavi.

Nadamo se da smo uspeli da vas upoznamo sa istinskim duhom jedne žene i ne zaboravite : neka više ne bude patnje, ne pokušavajte više da otkrijete gde ste pogrešili. Tajna toga zašto ste se rodili, kome ste se rodili – završena je, gotova. Odmorite se na tren, uživajte u sopstvenoj prirodi predivne i divlje žene i sa izabranikom vaše duše.

Po knjizi “Žene koje trče s vukovima” (Women who run with the wolves) autorke Klarise Pinkole Estes (Clarissa Pinkola Estes)

(Espreso/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.