DRAMATIČNO: Više od 40 odsto ZAPOSLENIH u svetu razmišlja da da OTKAZ! Pregoreli od umora i stresa!
Posao, Foto: Profimedia

ŠTA ĆE BITI

DRAMATIČNO: Više od 40 odsto ZAPOSLENIH u svetu razmišlja da da OTKAZ! Pregoreli od umora i stresa!

Ukoliko sve češće razmišljate o tome da napustite posao, niste sami.

Objavljeno:

Okvirno 40 odsto globalne radne snage razmišlja o napuštanju posla, a 54 odsto njih navelo je da se oseća premoreno ili iscrpljeno.

Ukoliko sve češće razmišljate o tome da napustite posao, niste sami. Istraživanje koje je sproveo Microsoft pokazalo je da 61 odsto poslodavaca trenutno napreduje. Zbog toga, čini se da poslodavci i zaposleni ne idu istim korakom, kao i da čelnici kompanija nisu u kontaktu sa potrebama zaposlenih. Anketirano je više od 30.000 ljudi u 31 zemlji i analizirano milijardu poruka i statusa o radu putem Microsofta 365 i društvene mreže za karijeru - LinkedIn. Takođe, otkrivene su velike razlike između uprave i radnika. Anketirani poslovni čelnici - od kojih je većina izjavila da "napreduju" - su uglavnom milenijalci ili iz generacije X, informatički radnici koji idu dalje u svojoj karijeri.

U međuvremenu, zaposlenici koji su rekli da "preživljavaju" ili se osećaju iscrpljeno su oni koji su u braku (54%), zaposlene majke (56%), generacija Z (60%), zdravstveni radnici - na prvoj liniji (61%), novi zaposleni koji su angažovani manje od godinu dana (64%) i samci (67%). Negativni ishodi pandemije su nesrazmerno pali na članove generacije Z koji tek započinju svoj radni vek, kao i na majke koje rade, od kojih su mnoge napustile radno mesto zbog pritiska, pokušavanja zadržavanja posla i tereta brige o deci tokom rada na daljinu. Balansiranje između samoprocenjene visoke produktivnosti i digitalne iscrpljenosti proizilazi iz porasta virtuelnih sastanaka, razgovora tokom radnog vremena i nakon radnog vremena i većom razmenom e-mailova, piše Al Jazeera.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Al Jazeera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.