PROGLAŠEN NAJSTROŽI STEPEN MERA U SLOVAČKOJ: Na posao samo sa negativnim testom!
Mere različite u okruzima, Foto: Profimedia

SLOVAČKE MERE

PROGLAŠEN NAJSTROŽI STEPEN MERA U SLOVAČKOJ: Na posao samo sa negativnim testom!

Stanovnici u crnim i tamnocrvenim okruzima mogu da idu na posao samo sa negativnim testom na Kovid-19 koji nije stariji od sedam dana

Objavljeno:

Kako prenosi TASR, Slovačka vlada je na današnjoj sednici, u skladu sa epidemiološkom situacijom, u 30 okruga koji će biti označeni kao crni, proglasila najstroži stepen mera protiv Kovid 19 od sledećeg ponedeljka.

Agencija navodi da je vlada kao tamnocrveni, sledeći po težini stepen mera uvela u najveći broj slovačkih okruga - 46, a naredni blaži srednjecrveni stepen je na snazi u tri okruga, dok svetlocrvenih okruga nema.

Stanovnici u crnim i tamnocrvenim okruzima mogu da idu na posao samo sa negativnim testom na Kovid-19 koji nije stariji od sedam dana, u srednje crvenim okruzima on može biti star najviše 14 dana, a u svetlocrvenim okruzima najviše 21 dan, prenosi TASR.

Agencija navodi da je vlada zabranila napuštanje ili ulazak u crne okruge, ali je moguće preći granice različitih crvenih okruga pri čemu osoba mora da poseduju negativan test na Kovid 19 ne stariji od sedam dana.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.