OTKRIVENO ČIME TREBA ZALIVATI ORHIDEJE, A NIJE VODA: Cvetaće kao luda!
Orhideja, Foto: AP

trik!

OTKRIVENO ČIME TREBA ZALIVATI ORHIDEJE, A NIJE VODA: Cvetaće kao luda!

Mnogima se desilo da im nakon jednog cvetanja orhideja više ne izbacuje cvetove

Objavljeno:

Uzgojiti orhideju zdravih zelenih listova koja neprestano cveta jedan je od najvećih izazova svakog ljubitelja ovog raskošnog cveta. Osim svetlosti i prihrane, zalivanje orhideja pretvorilo se u posebnu "nauku".

Za mnoge kraljica cveća, orhideja je posebno osetljiva biljka. A svaki ljubitelj tog prelepog cveta sigurno ima sopstvene najbolje savete za uzgoj - neki je drže na direktnom suncu, neki je zalivaju odstajalom vodom koju kasnije izliju iz podmetača, neki joj samo prskaju listove...

Ali, istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila.

Samo voda nije dovoljna

Takođe, mnogima se sigurno dogodilo da su na poklon dobili raskošan primerak u punom cvatu, koji kad je precvetao, više nikada nije dobio nove cvetove.

Za uzgoj takvih orhideja koje pomalo kasne u razvoju postoji jedan trik. Umesto da je zalijete običnom vodom, kakva god ona bila, učinite to zelenim čajem. Ne morate da kuvate posebnu šoljicu, nego od one koju pijete ostavite na dnu gutljaj koji ćete na kraju dana sipati u orhideju.

Ne preterujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak - na dan joj dodajte maksimalno dve kašike i nemojte je zalivati tokom vikenda. Ta tehnika funkcioniše i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža.

Bonus video:

(Espreso/Zadovoljna hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.