KAKO DA PROVALITE DA VAS NEKO LAŽE? KO OD ŠALE UZ POMOĆ 3 STVARI! Najbogatiji čovek na svetu JEDINI zna BOMBA TRIK!
Laganje, Foto: Profimedia, Ilustracija

bomba tehnika!

KAKO DA PROVALITE DA VAS NEKO LAŽE? KO OD ŠALE UZ POMOĆ 3 STVARI! Najbogatiji čovek na svetu JEDINI zna BOMBA TRIK!

Kada je govorio na jednom od brojnih biznis samita, on je rekao da postavlja jedno veoma prosto, ali kompleksno pitanje

Objavljeno:

Intervju za posao je veoma nezgodan za obe strane. Naravno, dobra priprema i spremljeni odgovori mogu mnogo da pomognu.

Ilon Mask, vlasnik Tesle i čovek koji je nedavno proglašen najbogatijim u svetu je otkrio šta on pita kandidate na intervjuu i tako otkriva da li ga lažu.

Milijarder, koji poseduje SpaceX i Neuralink, sigurno zna dve-tri stvari kada je reč o biznisu i uspešnoj karijeri. Zato, kada on savetuje, treba ćutati i slušati ga.

Za početak, Ilon ne haje za obrazovanje i dodatno usavršavanje, što nije slučaj sa ostalim poslodavcima.

- Ne morate imati fakultetsku diplomu, a nije nužno ni da ste završili srednju školu - izjavio je Ilon, po pisanju stranih medija.

Umesto klasičnog obrazovanja, on traži ''posebne i izuzetne sposobnosti'' kada želi da zaposli nove ljude u nekoj od svojih brojnih kompanija.

- Ako postoji lista uspeha i pokazatelj posebnih sposobnosti kandidata, velika je verovatnoća da će takav biti i u budućnosti - govori ovaj neobični biznismen.

Međutim, da ne bi došlo do laganja i krivljenja istine u biografiji kandidata, Ilon postavlja jedno pitanje da vidi da su ga lagali u prijavi.

Kada je govorio na jednom od brojnih biznis samita, on je rekao da postavlja jedno veoma prosto, ali kompleksno pitanje.

- Ispričaj mi o najtežem problemu na kom si radio i kako si uspeo da nađeš rešenje za njega? - rekao je i dodao da je zaista želeo da sazna da li je kandidat zaista rešio problem za koji je to tvrdio da jeste.

- Naravno, želite da budete sigurni da ako postoji izuzetno dostignuće da su oni zapravo zaslužni za njega, a ne neko drugi. Znate, kada se neko bori sa problemom, on uđe u materiju a to se ne zaboravlja - rekao je.

Po britanskim medijima, izgleda da se je Ilon u pravu jer po jednoj studiji o memoriji i pamćenju koja je objavljena u decembru 2020. godine koja zapravo potvrđuje ovu tehniku. Navodno, u toj studiji je objavljeno kako prepoznati lažova na razgovoru za posao i jedna od njih je malo modifikovana tehnika koju koristi Ilon Mask.

(Espreso/Th Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.