Žene ne vole da naprave prvi korak pri upoznavanju: Da li je to muškarcima privlačno ili baš suprotno?
Stejsi Kajser, licencirani psihoterapeut, smatra da se mnoge žene i dalje drže staromodne tradicije i oslanjaju se na muškarce, smatrajući da bi oni trebalo da naprave prvi korak, Foto: Profimedia

ŠTA MISLITE?

Žene ne vole da naprave prvi korak pri upoznavanju: Da li je to muškarcima privlačno ili baš suprotno?

Hrabre žene, koje se prve obrate muškarcu, imaju veće šanse kod njega

Objavljeno:

Da li vam se nekada svideo neki muškarac, ali niste smeli da napravite prvi korak? Mnoge žene se plaše odbijanja, zato radije propuste šansu kod simpatije.

Nedavna studija veb stranice OkCupid otkrila je da se muškarci mnogo češće javljaju svojim simpatijama na mrežama nego što to čine pripadnice lepšeg pola. Istraživanje je sprovedeno među ženama svih starosnih grupa koje su se usudile da se prve jave 3 do 4 puta, dok su muškarci bili mnogo hrabriji - prvi su se javili u proseku od 9 do 15 puta.

Stejsi Kajser, licencirani psihoterapeut, smatra da se mnoge žene i dalje drže staromodne tradicije i oslanjaju se na muškarce, smatrajući da bi oni trebalo da naprave prvi korak.

Žene se plaše da budu odbijene

Žene na aplikacijama za upoznavanje ne vole prve da pišu muškarcima koji im se sviđaju. Mnoge smatraju da nijedna pripadnica lepšeg pola ne bi trebalo da započne flert ili da pokaže interesovanje, već to prepuštaju "jačoj polovini".

Na aplikacijama za upoznavanje, žena može povećati šanse za izlazak sa muškarcem koji joj je privlačan slanjem prve poruke, piše CNN.

Studija je pokazala da će šanse ići u korist hrabrih žena koje prve pošalju poruku muškarcu, jer se 30 odsto tih poruka pretvori u razgovor. Žene imaju 2,5 puta veću šansu da dobiju odgovor ako one prve pošalju poruku.

Stejsi savetuje ženama da budu ležerne kada započnu vezu i ne prave veliku dramu oko "pravila upoznavanja". Ako ćete nešto brzo pojesti ili kratko popiti s muškarcem, nemojte to odmah nazvati ljubavnim sastankom.

Pre desetak godina upoznavanje preko interneta nije bilo uobičajeno, ali danas je postalo sasvim prirodno. Međutim, jedina norma koja tek treba da se promeni jeste ko će da napravi prvi korak.

Zbog toga žene koje čine prve korake imaju veliku prednost.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.