BRZO I LAKO UKLONITE MIRIS LUKA SA RUKU! Pomaže par trikova
Luk, ilustracija, Foto: Profimedia

EFIKASNO I JEDNOSTAVNO

BRZO I LAKO UKLONITE MIRIS LUKA SA RUKU! Pomaže par trikova

Beli luk daje fantastičnu aromu svakom specijalitetu, ali i ostavlja neprijatan miris na koži ruku

Objavljeno:

Predstavljamo vam trikove kako da se brzo i lako oslobodite mirisa belog luka uz pomoć nekoliko namirnica koje sigurno imate u kući.

Kada završite sa seckanjem luka istrljajte prste na nekom predmetu od nerđajućeg čelika (kašika, sudopera, šerpa…) i to držeći ih ispod mlaza hladne vode. Ovo bi trebalo da ukloni miris luka sa prstiju, mada teško da će ga izvući sa kože ispod noktiju. Pranje ruku mirisnim sapunima neće puno pomoći.

Kafa

Kafa zasigurno pomaže da uklonite miris luka. Ruke istrljajte kafom ili napravite piling od mlevene kafe i vode, pa sa tim trljajte ruke neko vreme i onda operite mlakom vodom.

So i Limun

Ova mešavina takođe može da pomogne. Trljajte ruke kriškom limuna na koju ste stavili malo soli, samo ako nemate neka oštećenja kože (ranice, zanoktice, ogrbotine). Možete probati i samo sa limuom, a ako imate duže nokte trudite se da ga natrljate i malo ispod noktiju da biste izvukli miris

Soda bikarbona i voda

Ruke možete istrljati i sa pastom napravljenom od sode bikarbone i vode. Soda dobro neutrališe mirise. Istrljajte ruke i nokte i odmah operite.

Bonus video:

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.