6 NAJLUĐIH TRIKOVA DA SE REŠITE SMRADA DUVANSKOM DIMA: Ko sme da PROBA broj 4 taj je PRAVI CAR!
Kada se svetlo upali i sijalica zagreje sobu, širiće se prijatan miris, Foto: Profimedia

zanimljivo

6 NAJLUĐIH TRIKOVA DA SE REŠITE SMRADA DUVANSKOM DIMA: Ko sme da PROBA broj 4 taj je PRAVI CAR!

Da biste se rešili neprijatnih mirisa ili ih bar ublažili, isprobajte nekoliko jednostavnih trikova

Objavljeno:

Pušenje u zatvorenom ostavlja neprijatan trag koji se uvlači u našu odeću, zavese i sofe. Da biste se rešili neprijatnih mirisa ili ih bar ublažili, isprobajte nekoliko jednostavnih trikova koji zaista rade.

1. Sirće ili ugalj – U nekoliko činija sipajte malo vinskog sirćeta ili komade aktivnog uglja i stavite u sobu u kojoj se puše cigarete. Ako imate decu ili kućne ljubimce, postavite činije u povišen položaj. Ugljen kao i sirće upijaju i neutrališu neprijatne mirise.

2. Parfem na sijalici – Nanesite malo svog omiljenog parfema na hladnu električnu sijalicu. Kada se svetlo upali i sijalica zagreje sobu, širiće se prijatan miris koji će bar delimično prikriti dim i miris cigarete.

3. Vrećice za ormar sa prirodnim mirisom (npr. Lavanda) – Ako osećate da su vaši modni dodaci poput rukavica, kapa ili šalova upili miris cigareta, a planirate da ih nosite tokom sledećeg dana, ostavite ih na otvorenom sat vremena da se provetre, a zatim ih stavite u plastičnu vreću zajedno sa prirodnim mirisnim kesama za ormar.

4. Pesak za mačke – U pepeljaru nalijte malo običnog ili još bolje mirisnog mačjeg legla. U potpunosti će ukloniti neprijatan miris opušaka, a pepeljaru će biti lakše očistiti.

5. Soda bikarbona – Uveče, pre spavanja, pospite sodu bikarbonu na tepih, sofu i ivice sobe za pušenje. Usisajte ujutro.

6. Peškir i sirće – Prvo provetrite sobu, a zatim umočite peškir ili krpu u sirće i mašite oko sobe minut-dva. Miris cigarete treba potpuno da nestane.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.