ASTROLOGIJA KAŽE DA SU NAM OVO PRELOMNI TRENUCI! Zašto su važne 28, 56. i 84. godina života?
DA LI VERUJETE U PRELOMNE ŽIVOTNE CIKLISE?, Foto: Profimedia

evo o čemu se radi

ASTROLOGIJA KAŽE DA SU NAM OVO PRELOMNI TRENUCI! Zašto su važne 28, 56. i 84. godina života?

Astrologija radi s različitim krugovima ili, bolje reći, ciklusima koji određuju ritam života.

Objavljeno:

Sigurno ste barem jednom u životu s uzdahom zaključili da se vrtite u krug.

Neki astrološki ciklusi su dugotrajni i vrlo značajni, drugi su kratkotrajni, dinamični i životni. Jedan od najvažnijih ciklusa obeležava kretanje Saturna

Sigurno ste barem jednom u životu s uzdahom zaključili da se vrtite u krug. Pritom niste imali osećaj da je to dobro, naprotiv, imali ste osećaj da stalno ponavljate iste greške. Ponekad ste imali vrlo pozitivan osećaj da se krug zatvorio, u smislu konačnog postignuća, osećaja da je sve došlo na svoje mesto. Krugovi na razne načine obeležavaju naše živote i objašnjavaju zašto, na primer, postoji ono što zovemo krizom srednjih godina, piše Lovesensa.rs.

I natalni horoskop je prikazan krugom u kojem su ucrtane planete. On je prikaz trenutka u kom smo stupili u samostalni život. U svemiru ništa ne stoji, pa tako naš horoskop smesta počinje da otkuca poput kazaljki sata, planete se pomeraju, naš horoskop diše i živi, menja se zajedno s nama. Od početnog kruga, čije su energije duboko utisnute u naše biće, naš život se vrti u krugovima koje iscrtavaju planetarni ciklusi.

DA LI VERUJETE U PRELOMNE ŽIVOTNE CIKLISE?

Dan i noć, smena godišnjih doba, proticanje godina obeleženo našim rođendanima - sve su to ciklusi kojima merimo svoj život. Svaki ciklus je poput putovanja na koje moramo krenuti. Premda smo stalno deo nekog ciklusa, dobra vest je da postoji izlaz iz zatvorenog kruga. Taj izlaz se otvara - simbolično rečeno - na gore. Kad u nekoj životnoj situaciji steknemo sva potrebna iskustva, spremni smo da iste ili slične situacije rešavamo s više mudrosti, s više svesti.

Možemo se uzdgnuti na viši nivo razumevanja i donosimo drugačije odluke, možda bolje, i sasvim sigurno zrelije. Naše putovanje u krugovima ili ciklusima postaje uspon nekom vrstom spirale koja je beskrajna. Mogućnosti razvoja su velike. Neki astrološki ciklusi su dugotrajni i vrlo značajni, neki su kratkotrajni, dinamični i životni. Jedan od najvažnijih ciklusa obeležava kretanje Saturna. Da bi napravio pun krug i došao na početnu tačku (na mesto gde je bio u trenutku našeg rođenja) Saturnu je potrebno oko 28 godina. Ponekad putuje malo brže pa se na početnu tačku vrati za 28 godina, a ponekad mu treba i više od 29 godina.

Astrologija radi s različitim krugovima ili, bolje reći, ciklusima koji određuju ritam života. Krug je simbol savršenstva, potpunosti, sveobuhvatnosti. U astrologiji krug s točkom u središtu simboliše Sunce koje je izvor života. Krug je obećanje da možemo postići punoću života! Tačka u sredini je simbol kreativne energije koju svako od nas nosi u srži svog bića.

Saturn je gospodar vremena, simbol procesa sazrevanja. Njegov prvi ciklus simboliše naše detinjstvo i mladost, tako da u očima zvezda tek sa 28 godina postajemo "punoletni". U tom ciklusu upoznajemo sebe i izgrađujemo svoje veštine. Njegov drugi ciklus, koji otprilike počinje u 28. godini života pojedinca i približno traje do njegove 56. godine života je ciklus zrelosti. To je razdoblje u kom je naša ličnost u punom cvatu. Ostvarujemo sebe koristeći veštine naučene u prvom ciklusu. Svesni smo svojih ciljeva i svoje snage. U tom ciklusu možemo materijalizovati svoje želje i steći mudrost doživljavajući različita iskustva.

Treći ciklus počinje u 56. godini života i traje do otprilike 84. godine. U njemu više nismo posvećeni ostvarenju sebe i stvaranju u materijalnom svetu, nego svojom mudrošću i životnim iskustvom obogaćujemo sopstveni duševni život i možemo biti i nadahnuće drugima. Rešili smo se mnogih predrasuda i snažnih nagona, ali dovoljno smo znatiželjni da se ostvarujemo u području intelekta i duha.

Svaki put kada se Saturn vrati na početnu tačku, što se u astrologiji doslovno zove Saturnov povratak, osećamo da se nalazimo na nekoj prelomnoj tački svog razvoja. Saturnov povratak je trenutak kada svodimo račune i proveravamo sva svoja dostignuća. To je trenutak kad se jasno suočavamo sa stvarnošću i možemo tačno sagledati šta smo dobro uradili, a što smo propustili da uradimo onako kako je trebalo.

Uspesi nas snaže i vesele, no nikome nije lako da se suoči sa propustima i greškama, a malo ko je njih pošteđen. U dobi od otprilike 28, 56 i 84 godine za svakog od nas događa se taj osetljivi trenutak ličnog razvoja. Tada moramo da "progutamo" poneku gorku tabletu razočaranja, propuštenih prilika i pogrešnih odluka. To su trenuci u kojima postajemo svesniji prolaznosti svega, svog sopstvenog postojanja, ali i nestalnosti prijateljstava, poslova, materijalnih dobara, zdravlja i mnogočega drugog.

U tim trenucima mnogi će od nas doživeti neku vrstu krize. Kriza proizlazi iz spoznaje prolaznosti, iz prepoznavanja onoga što smo pogrešno uradili, iz neumoljive stvarnosti koja reflektuje sve ono što smo sami kreirali. To je trenutak u kom osećamo da smo i sami odgovorni za stanje u kom se nalazi naš život. A tu odgovornost nije lako prihvatiti

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.