PSIHIJATAR O SLUČAJU LJUPKE STEVIĆ ŠOKIRAO SAZNANJEM O SRPKINJAMA: Neostvarene žene se najviše SVETE, izgube KOMPAS
Ilustracija, Foto: Printscreen

Oko za oko

PSIHIJATAR O SLUČAJU LJUPKE STEVIĆ ŠOKIRAO SAZNANJEM O SRPKINJAMA: Neostvarene žene se najviše SVETE, izgube KOMPAS

Psiholozi i psihijatri kažu da su se tokom prakse susretali sa neverovatnim osvetama ostavljenih žena

Objavljeno:

Uništavanje kola i imovine, trošenje novca, ali i izrugivanje u vezi sa seksualnim sposobnostima najčešći su načini osvete prevarene žene, kažu stručnjaci

Pevačica Ljupka Stević, koja je razlupala automobile svom ljubavniku, policijskom generalu Simiću jer ju je posle 10 godina tajne veze prevario, pobrala je opšte simpatije ženskog pola u Srbiji, jer većina naših žena tako razmišlja! Kako tvrde psiholozi, žene u Srbiji koje dožive izdaju po pravilu se svete svojim partnerima i spremne su da im po bilo koju cenu zagorčaju život!

Prevarena Ljupka Stević
Prevarena Ljupka Stevićfoto: Damir Dervišagić

Zagorčati život

Psiholozi i psihijatri kažu da su se tokom prakse susretali sa neverovatnim osvetama ostavljenih žena - prosipanje farbe na kola, prijavljivanje bivših partnera na gej sajtove, uništavanje imovine, a najčešće je udaranje na muškost.

Kako žene "zabibere čorbu"

  • rugaju se na temu seksa
  • uništavaju automobile i imovinu
  • troše novac
  • otvaraju profile na gej sajtovima

Psihijatar Jovan Marić kaže da žene imaju veliku potrebu da zabibere život partnerima koji su ih izdali i prevarili, a razlog tome je temperament, koji je veoma izražen kod ženskog pola.

- U narodu je poznato da se muškarac sveti mišićima, a žena rečima. Međutim, u praksi to i nije baš tako. Žene koje se osete prevareno i izigrano najčešće to vraćaju muškarcima tako što "udaraju" na njihovu muškost i pričaju prijateljima kako je njihov partner loš ljubavnik i mlakonja. Drugi najpoznatiji način je da mu naprave materijalnu ili finansijsku štetu. U tom slučaju razlupaju mu automobil ili odlaze u kupovinu na partnerov račun sve dok ne potroše i poslednji dinar - objašnjava Marić.

Marić dodaje da je povređena žena spremna na sve, ali da one koje nisu ispunjene i ostvarene češće imaju želju da se svete.

Spremne i da ubiju

Kladovo je bilo šokirano kada je pre nešto manje od mesec dana žena (51) dobila zabranu prilaska porodičnoj kući na mesec dana jer je napala muža (55) i umalo ga preklala nožem dok su bili u krevetu s njegovom ljubavnicom (40).

Ona je prethodno, posle dužeg ubeđivanja, pristala da muž dovede ljubavnicu u kuću jer će im to, navodno, "osvežiti brak".

Međutim, dok su svi bili u krevetu, muž se više posvetio ljubavnici nego svojoj ženi, što je razbesnelo suprugu, pa ga je išutirala i napala nožem. Muž se jedva odbranio od pomahnitale supruge, a ljubavnica je pozvala policiju.

- Srpkinje su temperamentne i strastvene i moraju da vrate partneru za izdaju koju su doživele. Tada nije bitno koliko je žena bogata, obrazovana, mlada, stara, lepa... Njima je povređen ego i neće pustiti "izdajnika" dok mu bar nešto ne unište u životu - daje on.

U afektu ili planski

Psihoterapeut Sandra Bjelac kaže da postoji određeni tip devojaka i žena koje se odluče da se osvete za prevaru i izdaju.

- Način na koji vraćaju milo za drago svojim partnerima zavisi od strukture ličnosti, obrazovanja i temperamenta. Obično žene koje vole da budu u ljubavnim vezama sa moćnim muškarcima vole da tu moć prisvoje i uzmu kao svoj obrazac ponašanja. Kada dođe do raskida, one obično "izgube kompas" i postaju "žestoke" kao i njihovi partneri. Takođe, važno je naglasiti da se temperament nasleđuje. Nije isto kada neko u afektu nešto loše i neprimereno uradi ili kada dugo i temeljno smišlja osvetu - kaže ona, i dodaje da obično žene koje dolaze iz antisocijalnih porodica i manje su obrazovane dovode sebe u situaciju da se svete svojim muškarcima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.