ODRAZ U OGLEDALU : Nisam za LAŽAN život u dvoje! Živeti iste snove ili NIŠTA!
Aleksandra Anđelković, Foto: Ilustracija: Aleksandra Čolić

ODRAZ U OGLEDALU

ODRAZ U OGLEDALU : Nisam za LAŽAN život u dvoje! Živeti iste snove ili NIŠTA!

Nisam od onih koje žive lažnu sreću jer kod mene kada nešto ne ide ja prekidam

Objavljeno:

Prošlo je skoro više od deset godina kada sam pomišljala kako je lepo biti u vezi, živeti sa nekim, živeti iste snove, voleti ga do smrti i bla, bla, bla...

Moji snovi su se davno raspršili, iz više razloga. Prvi i osnovni jeste što sam iz okruženja, poučena iskustvom drugarica koje su partneri prevarili, shvatila da je jako teško poverovati da ljubav prava i poštovanje zaista postoji. Možda i postoji ali samo u zajednici u kojoj se oboje vodite rečenicom dok vas smrt ne rastavi.

Drugi osnovni razlog zbog koga sam posumnjala da mi je ljubav "moguća", jeste kada sam morala čoveka koga sam mnogo volela da napustim, jer su pogledi na život bili toliko različiti, da sam se trudila za oboje da ga uverim da ćemo uspeti, ali uzaludno.

foto: Profimedia

Nikada nisam mogla da budem sa nekim, da ne bih bila sama. To mi je poražavajuće kao ženi, koja zna koliko vredi, svesna je svojih kapaciteta, jer sam na tome dugo radila, da budem sa nekim ko je neosvešćen i ne zna gde je šupalj, to sebi ne želim ni sada ni nikada.

Nije važno da li on poseduje dobra kola, bogati bankovni račun, ako mene on ne pokreće u više smerova. A to jeste da se razvijam pored njega,da napredujemo zajedno kao partneri a ne kao takmičari, ko će više da zaradi, da se dokazuje koliko vredi ili slično.

To su bolesti ljudi koji su nedovršeni, iskompleksirani i koji misle da se sve može kupiti novcem, slavom ili pozicijom u društvu. Ne znam kako to druge devojke vide, ali se sećam jedne konstatacije drugarica sa kojima sam sedela, tada i poslednji put.

Pričale smo o nekim devojkama koje pristaju da budu sa momcima koji mnogo zarađuju i koji ih varaju, na šta su one imale konstataciju da bolje da je vara onaj koji ima para, nego onaj koji nema. I tada će ta koja ima buržuja retarda koji je vara, znati kako da nadomesti to poniženje. Nikada gluplje nešto nisam čula. Bila sam zgrožena, činjenica da postoje žene koje će pristati na bilo šta, ako on dobro zarađuje pod izgovorom samo neka se on meni vrati, mi je toliko jadna da ne znam šta bi imala kao zaključak.

foto: Profimedia

Već četiri godine od kada sam izašla iz veze sam sama, razmišlajala sam mnogo puta da pružim priliku nekome, ali taj se još nije pojavio. Zaljubljive sam prirode, ali ne mogu biti sa nekim ko me ne poštuje, ko mi prodaje lovačke priče i ko misli da se ceo svet vrti oko njega, a ja da mu budem za pokazivanje. A, taj film neće sa mnom gledati. Nisam od onih koje žive lažnu sreću ,jer kod mene kada nešto ne ide ja prekidam, odlazim ili pristajem da me ostave i to je pošteno.

Smatram da devojke ne treba da budu sa bilo kim, bilo kada i bilo gde javno. Pa čak ni tajno ako je to takođe jedan od vidova viđanja koji je postao praksa muškarcima, jer misle da se tada manje zna.

Drage moje dame, bolje da ste same nego u lošem društvu i pod lažnim sjajem reflektora koji vas ne obasjava u pravom svetlu.

Ne pristajte ni na šta manje od onoga što vam pripada i ne budite druga, peta, jer ne treba da pristajete da budete ništa drugo osim PRVA i jedina. To vama jedino pripada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.