SVE DO KORONE NISAM HTELA DA IMAM DECU: Mislila sam da će dete da bude psihopata, DESILA SE ČUDESNA PROMENA!
Foto: Profimedia

priznala sve

SVE DO KORONE NISAM HTELA DA IMAM DECU: Mislila sam da će dete da bude psihopata, DESILA SE ČUDESNA PROMENA!

Bila je depresivna 

Objavljeno:
  • 3

Marsea Nelos u kolumni za "Huff Post" započinje tekst o životnoj promeni koja joj se desila. "Ne mogu da se setim sa koliko godina sam odlučila da ne želim decu".

U toku studija slučajno sam zatrudnela. Ali, sad ne mogu da se setim kad sam odlučila da nemam decu, ali prošlo je sigurno dosta vremena.

U dvadesetim mali broj ljudi razmišlja na duže staze kad su veze u pitanju, u tridesetim prelaziš odmah na posao.

Viđala sam se sa Brajanom dva meseca i imali smo neprijatan razgovor. On je rekao da se još nije razveo, a ja da ne želim decu. Dve muve jednim udarcem.

Na početku to mu nije bio problem, ali ubrzo sam mogla da primetim da je bio problem. Jedne večeri sam ga pitala - da li je stvatno ok sa tim što ne želim decu. Nije ništa rekao, ali sam mogla da kažem da je bio tužan. Znam da se u tajnosti žalio što ga niko neće zvati tata.

Venčali smo se i nikad više nismo potegli tu temu. Mada, svaki put bih se stegla kad bi prošli pored para sa detetom.

Znam da sam tada imala spisak u glavi - Šta ako moje dete bude sociopata? Šta ako posle porođaja padnem u postporođajnu depresiju? Šta ako mi dete uništi vezu sa Brajanom? Šta ako zbog deteta više ne budem mogla da se družim sa prijateljima?

Počela sam sa terapijom pre 10 godina zbog moje intezivne depresije i godina samopovređivanja ispod stomaka, ali i zbog povremenih suicidalnih misli. Moj terapeut mi je rekao nedavno da posle nekoliko terapije je bio ubeđen da mi nema pomoći.

Ali, išla sam svake nedelje i radila sam kao konj da bih uspela.

Godine su prolazile i onda se desio kovid-19. Nije bio katastrofa za moje mentalno stanje. Nisam izgubila posao, niti Brajana. Ostali smo zdravi.

I onda sam se setila onoga što mi je terapeut govorio - ne možemo se ograditi od najgored scenarija, on će se desiti, a nama je da radimo na adaptaciji. Moram da živim život i da verujem da ću naći način. I sad Brajan i ja pokušavamo da dobijemo dete. Ne znam da li ćemo biti uspešni. Nemam pojma kako će da ispadne, nikad nisam ni znala šta će da se desi

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media