obavezno probati
RECEPT ZA BAKLAVU SA VIŠNJAMA! Neće vam biti žao ako se UMAŽETE, ovaj kolač je NEODOLJIV!
Kad se utroši polovina kora, odozgo rasporediti višnje, pa nastaviti premazivanje i slaganje kora.
SASTOJCI:
500 g kora
šolja jogurta
četiri jajeta
šolja šećera
šolja ulja
prašak za pecivo
400 g višanja
ZA SIRUP:
šolja vode
dve šolje šećera
vanilin-šećer
PRIPREMA:
Umutiti jaja, jogurt, šećer, ulje i prašak za pecivo. Skuvati sirup od šećera, vode i vanilin-šećera. Kore premazivati smesom od jaja i jogurta, pa slagati u pleh jednu na drugu.
Kad se utroši polovina kora, odozgo rasporediti višnje, pa nastaviti premazivanje i slaganje kora. Poslednju koru ne prelivati, pa peći u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Vrelu baklavu preliti sirupom, pa ostaviti da se natopi i ohladi. Seći na kocke i poslužiti.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!