SRĐAN JE SEDEO KOD KUĆE I GLEDAO DERBI: Onda mu se desio poziv koji mu je PROMENIO ŽIVOT!
Bila je oduševljena, Foto: Promo

spas u pravi čas!

SRĐAN JE SEDEO KOD KUĆE I GLEDAO DERBI: Onda mu se desio poziv koji mu je PROMENIO ŽIVOT!

Htela je da se ponovo vide. U blizini je njegovog stana, kod drugarice, i planirala je da uskoro krene: mogla bi da navrati do njega na piće kad je već u komšiluku

Objavljeno: 15:00h

Pozvao sam drugara da gledamo utakmicu. To nam je već postalo neka vrsta tradicije. Nakupujemo pivo i grickalice, ponekad bude i roštilj, a onda, zna se, glasno navijanje, hvatanje za glavu, štosevi, dobacivanja… Klasična muška atmosfera koja se uvek pretvori u odličnu zabavu“, ispričao je Srđan, objašnjavajući šta je za njega primer za mušku zabavu.

Tako je bilo i poslednjeg puta. Utakmica i nije bila nešto, ali smo ipak imali dobru zabavu. Kese sa grickalicama su se praznile neviđenom brzinom u mojoj dnevnoj sobi, ispred televizora, a i pivo nam je dobro išlo. Opustili smo se i naprabili nered, za koji sam znao da ću morati kasnije da temeljno sredim, ali u tom trenutku se nisam mnogo obazirao na njega, jer sam se odlično zabavljao sa svojim drugarom kojeg poznajem maltene od vrtića i sa kojima sam godinama igrao mali fudbal, odlazio u noćne provode, zapijao se kad bi nas zadesili ljubavni brodolomi ili porodične drame. Stvarno je privilegija imati tako dobrog i odanog prijatelja sa kojim možeš i da tuguješ i da se zabavljaš i da tako obične životne situacije kao što je gledanje utakmice pretvoriš u dragocene trenutke čiste uživancije“, konstatovao je Srđan, a onda kazao kako se u trenutku sve promenilo.

Pozvala ga je devojka koju je upoznao nedavno i sa kojom je dva puta otišao na piće pre pandemije koronavirusa. Htela je da se ponovo vide. U blizini je njegovog stana, kod drugarice, i planirala je da uskoro krene: mogla bi da navrati do njega na piće kad je već u komšiluku. Momentalno ga je prebacila u sasvim drugi film.

Napisala mi je da je u blizini, kod drugarice, i da želi da svrati do mene. Nije vremenski ograničena, što znači da bi mogla i da ostane. Prvo sam pogledao svog drugara koji je glasno komentarisao stanje na ekranu. Onda sam postao svestan svinjca koji smo oko sebe napravili i shvatio da pored bacanja limenki i ostataka grickalica u smeće moram na brzinu da usisam. Međutim, najgore mi je bilo što sam shvatio da se dva dana nisam tuširao i da sam pet, šest dana odlagao brijanje jer sam na odmoru, a da za sve to imam maksimalno petanestak minuta, što mi je u glavi najpre stvorilo haos, a onda stres. Bio sam na ivici katastrofe! Sedeo sam sa drugarom usred haosa i derbija, neobrijan, u staroj kućnoj majici koja je imala fleke od piva i šorcu po kojem su zalepili ostaci od grickalica. Morao sam istog trenutka da nešto preduzmem!“, iskreno je ispričao Srđan, a onda hitro ustao, ugasio televizor, praćen zbunjenim pogledom prijatelja, a onda mu je objasnio da dolazi – ona!

Odmah su se razumeli, bez ijedne reči.

Ispratio je drugara iz stana usred drugog poluvremena, potrpao limenke od piva i ostatke od grickalica u veliku crnu kesu za đubre, te dohvatio usisivač i što je brže i pedantnije mogao sredio džumbus u dnevnoj sobi.

Žureći što više može, a da se ne saplete o tepih, uleteo je u kupatilo pod tuš.

Ostalo mije još samo da se obrijem, zašta sam imao, po svojoj proceni, jedva pet minuta“, objasnio je Srđan. „I da budem stvarno iskren, sigurno ne bih uspeo u tome, ne bi čak ni pomislio da mogu da uspem, da nisam bio svestan kako imam adut koji mi je ulivao optimizam. A taj adut je – OneBlade! Mislićete da je ovo reklama za brijač, ali grešite. Prvo, to i nije brijač, nego nov, hibridni uređaj – spoj brijača i trimera u jednom. Za trimovanje brade/skraćivanje na određenu dužinu, potrebno je na oštricu dodati češljić željene dužine. Za oblikovanje i brijanje brade se koristi samo uređaj sa oštricom. Ovakvim korišćenjem uređaj ne dovodi do efekta izbrijavanja brade, ali je u stanju da u potpunosti skine dlaku bilo koje dužine. Jednim potezom prolazi i kroz najgušću bradu – OneBlade tehnologija – brzopotezna oštrica se pomera 200 puta u sekundi! Moćno, zar ne? Oštrice briju sa obe strane tako da se uređaj prilikom brijanja može povlačiti i na gore i na dole (suprotno načnu korišcenja običnog brijač ili trimera gde potez mora da bude samo u jednom smeru – ka gore ili ka dole). Oštrice su premazane glatkim premazom, a takođe su i zaobljene – dizajnirane da štite kožu. Ne dolaze preblizu koži čime se mogu izbeći iritacije. Znači, sa ovakvom mašinom mogao sam da se nadam da ću uspeti da stignem na vreme“.

Da li je uspeo?

Kad je ona pozvonila, Srđan je na sebi imao belu košulju, drap bermude, a lice mu je bilo sveže izbrijano i mirisno.

Bila je oduševljena. Priznala mi je, kroz smeh, da je očekivala da me zatekne neobrijanog i musavog kako gledam fudbal, kao i većina muškaraca, ali prizor koji je zatekla baš ju je iznenadio. Što mi je ubrzo dokazala… Ostao sam vam dužan još neki detalj. Zamenska oštrica poseduje indikator koji signalizira kada je potrebno zameniti oštricu. U praksi (mereno na 2 potpuna brijanja nedeljno), oštricu je potrebno zameniti svaka 4 meseca. Zamenske oštrice su iste za sve modele OneBlade uređaja – jedna za sve. Uređaj poseduje dopunjivu bateriju. Zavisno od modela, baterija može da podrži rad od 45 do 90 minuta dok punjenje, zavisno od modela traje od 8 sati (kod osnovnih) do 1 sat (kod Pro modela). I, da, uređaj je vodootporan, pa se može koristiti i za suvo i za mokro brijanje, zavisno od preferencija korisnika. Koristi se bežično. Meni je bukvalno spasio vezu, tako da se investicija višestruko isplatila. O svakodnevnoj koristi od njega ne treba ni da pričam“, kazao je Srđan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.