OVO JE TAJNA SAVRŠENIH PALAČINKI: U smesu dodajte samo 1 SASTOJAK i biće meke KAO DUŠA!
Testo za palačinke mora biti savršeno glatko, Foto: Printscreen

TAJNA

OVO JE TAJNA SAVRŠENIH PALAČINKI: U smesu dodajte samo 1 SASTOJAK i biće meke KAO DUŠA!

Testo za palačinke mora biti savršeno glatko

Objavljeno: 11:52h

Testo za palačinke mora biti savršeno glatko, a evo kako to postići

Francuski poslastičar Kris Bernard otkrio je tajni sastojak savršenih palačinki, zbog kojega će one biti meke i ukusnije no ikad pre. Reč je, naime, o maslinovu ulju, a možete dodati i malo ekstrakta vanile. Dodao je i kako sušeno bilje, poput ruzmarina, daje odličnu aromu.

Dodatak maslinovog ulja u testo i ostavljanje da odstoji pola sata pre pripreme, samo su neki od saveta ovog poslastičara, koji ima više od 20 godina radnog iskustva, čak i u kuhinjama koje se mogu pohvaliti Mišelinovim zvezdicama.

Smesu procedite

“Uvek odmarajte testo barem pola sata kako ne biste dobili žilave palačinke. Kuvanje je kao nauka, a to znači da sastojcima morate dopustiti prolazak kroz određene hemijske reakcije nakon što ih pomešate”, izjavio je za Daily Mail.

Testo za palačinke mora biti savršeno glatko. U jednoj posudi pomešajte vlažne sastojke s malo soli, a u drugoj suve. Brašno obvezno prosejte pre dodavanja vlažnim sastojcima. “Da biste bili sigurni kako će smesa biti super glatka bez onih malih grudvica, procedite testo”, savetuje Bernard.

Pazite na tiganj

Svakako koristite plitki tiganj koji ima dno sa zaštitnim premazom protiv lepljenja. Zagrejte je na srednje jakoj temperaturi pa dodajte kašiku maslaca, pričekajte da se otopi pa tek tada stavljajte smesu za palačinke. Kada se na gornjoj strani pojave mehurići, palačinku okrenite. “Mnogi okrenu palačinku čim je pečena, ali bolje je pričekati da se pojave mehurići”, tvrdi slastičar.

“Za ukusan recept bez jaja, bez glutena i pojačivača okusa, preporučio bih vam da testo napravite s rižinim brašnom umesto pšeničnim. Umesto belog šećera možete dodati smeđi šećer, koji će dati palačinkama aromu, prašak za pecivo za sunđerastu teksturu te bademovo ili sojino mleko”, savetuje Bernard.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.