NAMERAVATE DA BACITE STARI HLEB? Ne radite to NIKAKO, imamo recept za NAJUKUSNIJE JELO IKADA
Jelo od starog hleba, možda ne zvuči ukusno, ali zaista jeste, Foto: Profimedia

PUN POGODAK!

NAMERAVATE DA BACITE STARI HLEB? Ne radite to NIKAKO, imamo recept za NAJUKUSNIJE JELO IKADA

Poslužite ga kao toplo predjelo u sosu od parmezana i maslaca ili kao prilog uz omiljena mesna jela

Objavljeno:

Ako ste dosad stari hleb upotrebljavali isključivo za prezlu, dodavali ga u faširane šnicle, od njega pravili klasične knedle od hleba ili ste ga jednostavno pohovali, pa čak i bacali, mi vas pozivamo da ga isprobate na malo drugačiji način.

Napravite knedle od starog hleba i sira pa ih poslužite kao toplo predjelo u sosu od parmezana i maslaca ili kao prilog uz omiljena mesna jela.

Glavni sastojak im je stari hleb i topivi sir po izboru, kao što je na primer gauda ili ementaler, a služe se s raznim sosevima i neverovatno su slasne. Probajte ih već sutra, sigurno imate starog hleba!

Sastojci:

  • 300 g starog belog hleba
  • 250 ml mlakog mleka
  • 300 g sira (gauda, ementaler)
  • 1 komad crvenog luka
  • 30 g maslaca
  • 1 kašika glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 2 kašike vlašca (svežeg ili sušenog)

Za sos:

  • 80 g maslaca
  • 70 g rendanog parmezana

Priprema:

1. Stari hleb isecite na sitno, stavite ga u dublju posudu pa ga prelijte mlakim mlekom. Sir narendajte na grubom delu rende pa i sir dodajte smesi od hleba i mleka.

2. U tiganju otopite 30 g maslaca pa na njemu 6-7 minuta dinstajte sitno naseckancrveni luk, malo prohladite pa dodajte smesi od hleba i mleka. Dodajte brašno (možete i kašiku- dve prezle), jaja, naseckani vlašac i malo soli pa sve dobro izmešajte. Ako je smesa pregusta, dodajte još malo mleka.

3. Rukom formirajate veće knedle (mogu da budu i izdužene) pa ih stavite da se kuvaju u slanu kipuću vodu i kuvajte oko 15 minuta.

4. U tiganju otopite maslac, dodajte rendani parmezan, ubacite kuvane knedle pa sve lagano izmešajte. Da bi bilo dodatno kremasto, dodajte i par kašika vode u kojoj su se kuvale knedle. Kuvane knedle slobodno poslužite i kao prilog vašim mesnim jelima.

Ne zaboravite da uz njih na sto stavite i punu činiju šarenog povrća, ova ukusna salata zahvaljujući kojoj ćete pucati od zdravlja, će savršeno zaokružiti obrok.

Ako više volite "jela na kašiku", ove knedle se odlično snalaze i u gustim supama. Supa od bundeve bi za vas mogla da bude pun pogodak!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.