PRONAŠLI SMO NAJBOLJI RECEPT ZA ČOKOLADNI BRAUNI: Posle njega, zaboravićete na sve druge kolače!
Najukusniji čokoladni kolač, Foto: Profimedia

JEDNOSTAVAN RECEPT

PRONAŠLI SMO NAJBOLJI RECEPT ZA ČOKOLADNI BRAUNI: Posle njega, zaboravićete na sve druge kolače!

Postoji niz teorija i priča o nastanku popularnog kolača a najrasprostranjenija je priča da je jedna domaćica zaboravila da stavi prašak za pecivo u čokoladnu tortu

Objavljeno:

Brauni je tradicionalni američki čokoladni kolač koji je sve popularniji i na prostoru Balkana. S obzirom na to da je reč o super jednostavnom receptu, čokoladni brauni je savršena opcija u situacijama kada vam se jede nešto slatko ili imate nenajavljene goste.

Postoji niz teorija i priča o nastanku popularnog kolača a najrasprostranjenija je priča da je jedna domaćica zaboravila da stavi prašak za pecivo u čokoladnu tortu. Biskvit nije narastao i ostao je ravan, a nazvan je brauni. Za ovaj kolač potrebno vam je:

  • 4 jaja,
  • 150 gr brašna,
  • 140 gr šećera,
  • 400 gr čokolade i
  • 100 gr putera.

Jaja i šećer penasto umutIte pa dodajte brašno. U međuvremenu na pari otopite puter i čokoladu pa ih dodajte u smesu. Sve dobro promešajte i izlijte u kalup veličine 26*26 cm. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

U sirovu smesu za kolač možete dodati malo seckanog koštunjavog voća po želji, ali i džem. Brauni možete ukrasiti i jednostavnom glazurom od čokolade.

BONUS VIDEO: ŠTA BISTE VI RADILI DA MOŽETE OVAKO? Njegove oči se nalaze na vrhu glave i može da ih vrti 360 stepeni (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.