OVO JE NAJGENIJALNIJI TRIK IKADA: Evo kako vam se PLASTIČNA FOLIJA više nikada neće lepiti!
Za ovaj trik morate znati!, Foto: Pixabay.com

morate znati!

OVO JE NAJGENIJALNIJI TRIK IKADA: Evo kako vam se PLASTIČNA FOLIJA više nikada neće lepiti!

Ključna stavka je zapravo mesto gde držite providnu foliju

Objavljeno:

Svaka domaćica zna koliko je plastična folija dragocena - i te kako može da utiče na svežinu hrane, te da joj produži rok trajanja, ali pored toga što je veoma korisna, ume da zada i "goleme" muke.

Odmotavanje providne folije može da postane "noćna mora" -jedan pogrešan potez ili trenutak pažnje, pa se odmah izgužva, zalepi, ispreplete i jedini što možete da uradite jeste da je bacite i kupite novu... Dovoljno je da pokušate da je prelomite pod krivim uglom.

Naravno, držač za foliju koji ima zupce koji je seku može da pomogne, ali mnoga domaćinstva nemaju ovo sitnicu... A, zapravo postoji i bolji trik od ovoga!

Mi vam ga donosimo i to pred slave i brojne paznike koji nas čekaju, pa će taman dobro doći za svu onu divnu hranu koja "pretekne".

Ključna stavka je zapravo mesto gde držite providnu foliju, a najpogodnije mesto za to je - frižider! Ovaj jednostavan trik potpuno menja sve i iznenadiće vas koliko ćete lako ubuduće upotrebljavati foliju.

Zvuči čudno, ali zapravo nauka ima objašnjenje za to - niska temperatura u firižideru menja molekularnu strukturu plastike, čime se uklanja statički elektricitet i "lepljivost".

Važno je napomenuti i kako ovaj postupak nimalo ne utiče na hranu u foliji jer se plastika brzo iznova ugreje i vrati se u svoj prvobitan, lepljiv oblik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Zena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.