SAVRŠENA KAJGANA JE MOGUĆA! Ovo je trik koji će vam pomoći da je spremite
Nekoliko trikova, plus tajni sastojak i dobijemo savršenu kajganu, Foto: Pixabay

kremasta i veoma ukusna

SAVRŠENA KAJGANA JE MOGUĆA! Ovo je trik koji će vam pomoći da je spremite

Jedan od trikova za dobru kajganu krije se u promeni temperature

Objavljeno:

Greška je kod pravljenja kajgane začinjavati jaja pre nego što ih ubacimo tiganj, a ne treba ih ni mutiti pre nego što ih stavimo na vatru. So i biber treba dodati na samom kraju.

Deluje jednostavno, ali nije baš tako lako napraviti savršenu kajganu. Jedan od najpoznatijih svetskih kuvara Gordon Remzi kaže da je prva greška koju pravimo začinjavanje jaja pre nego što ih ubacimo u tiganj. Kad to uradimo, dobićemo vodenast obrok jer so razbija jaja i ona gube kompaktnost. Druga greška je mućenje jaja pre nego što ih ubacimo na vatru. Mućenje, kao i začini, takođe razbija jaja. Tek kad su jaja u tiganju, na vatri, treba ih mešati, bez pauze, kao rižoto, savetuje Remzi.

Jedan od trikova za dobru kajganu krije se u promeni temperature. Tiganj treba skinuti sa vatre, pa ga vratiti, pa opet skinuti. Tako ćete dobiti vazdušastu, kremastu i veoma ukusnu kajganu, obećava kuvar.

So i biber treba dodati na samom kraju, nekoliko trenutaka pre nego što sklonite tiganj sa vatre. Remzi ima i tajni sastojak - kašičicu kisele pavlake koja, kako kaže, izdiže ovaj svakodnevni obrok na viši nivo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.