AKO PRAVILNO KORISTITE OVAJ ŽAČIN SVAKI DAN SIGURNO ĆETE SMRŠATI: Rešiće vam još nekoliko VELIKIH problema!
Ovaj začin reguliše probavu i smanjuje nadutost, Foto: Profimedia

DIJETA TOKOM KOJE SE NE GLADUJE

AKO PRAVILNO KORISTITE OVAJ ŽAČIN SVAKI DAN SIGURNO ĆETE SMRŠATI: Rešiće vam još nekoliko VELIKIH problema!

Njegovu delotvornost kod različitih zdravstvenih tegoba potvrdila su i mnogobrojna istraživanja novijega doba

Objavljeno:

Svakodnevna upotreba cimeta može doprineti stabilizaciji nivoa šećera u krvi, ubrzati metabolizam, produžiti osećaj sitosti i tako uticati na smanjenje kilograma. Deluje povoljno na probavni sistem - reguliše probavu i smanjuje nadutost, što su česti problemi tokom mršavljenja.

Upotreba cimeta, kao odličnog začina i učinkovitog leka, spominje se još od davnih dana. Njegovu delotvornost kod različitih zdravstvenih tegoba potvrdila su i mnogobrojna istraživanja novijega doba. Tako je utvrđeno da cimet uspešno snižava nivo šećera u krvi, ne podstičući pritom preterano lučenje insulina, što je važan faktor uspešnog mršavljenja. Redovno provociranje insulina pospešuje taloženje masnoća u telu. Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga.

Upotrebom cimeta lučenje insulina je pod kontrolom
Upotrebom cimeta lučenje insulina je pod kontrolom foto: Promo

Cimet takođe pomaže kod loše probave i utiče na smanjenje triglicerida i lošega holesterola u krvi, pokazale su studije. Tokom dijete s cimetom jede se normalno. Jedino doručak i ručak dodatno uključuju običan jogurt u koji je dodta kašičica cimeta. Druga varijanta uključuje štapić ili čajnu kašičicu cimeta, skuvanu u pola litre vode. Skuvani napitak treba da odstoji poklopljen pola sata, a pije se ujutru na prazan želudac.

Tokom dijete s cimetom jede se normalno
Tokom dijete s cimetom jede se normalno foto: Shuterstock

Ukusan dodatak s pozitivnim uticajem na telo najčešće se koristi u pripremi poslastica, cimet je takođe ukusan i zanimljiv dodatak jelima od mesa, povrća, voća i žitarica. Narendanu šargarepu i narezani krastavac prelijte prelivom načinjenim od limunova soka, cimeta, đumbira, meda, maslinovog ulja i bibera. Ova kombinacija, u koju još dodajete vodom namočene grožđice i listiće badema, poslužiće kao ukusan i neobičan međuobrok.

Mršavljenju može pomoći i kombinacija meda i cimeta.

Pomešajte kašičicu meda s pola kašičice cimeta. Mešavinu prokuvajte u količini vode koja odgovara jednoj šoljici. Napitak podelite u dve polovine od kojih prvu popijte ujutru - pola sata pre doručka, a drugu pola sata pre odlaska u krevet.

Primer jelovnika:

  • Doručak: ovsene pahuljice s medom i cimetom
  • Užina: integralni keks s cimetom
  • Ručak: testenina s kravljim sirom, salata
  • Užina: jogurt s cimetom
  • Večera: dinstana piletina s povrćem i salatom

Par saveta: Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, bakra i cinka, a bogat je vitaminima C i K. Redovna konzumacija utiče na povećanje otpornosti organizma. Jača imunitet pa je idealna pomoć u sezoni gripa, kao i ako želite da skinete koji kilogram viška. BONUS VIDEO: AKO PROĐE TEHNIČKI, PLAĆA POLA REGISTRACIJE! Rus dokazao da vam NE TREBA CEO AUTOMOBIL da biste vozili! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Miss7zdrava.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.