6 GODINA JE BILA VEGANKA, A ONDA OPET POČELA DA JEDE MESO: Telo mi se doslovno RASPADALO!
Marijela Stjuart, Foto: Printscreen/Instagram/mariela_n_stewart

ISPOVEST

6 GODINA JE BILA VEGANKA, A ONDA OPET POČELA DA JEDE MESO: Telo mi se doslovno RASPADALO!

Izgled je upoređivala sa sestrom blizankinjom koja nije bila veganka

Objavljeno:

Marijela Stjuart (39) nakon šest godina je odbacila vegansku ishranu. Prestala je da jede meso jer se nadala da će tako rešiti probleme s varenjem, ali je umesto toga, kaže, izgubila mišićnu masu, ugojila se, zubi i kosa su joj oslabili, a izgubila je i želju za seksom.

Kaže da joj je koža postala naborana, a bitno se oporavila otkako ponovno jede meso.

“Pre veganstva sam bila na ishrani s niskim udelom ugljenih hidrata koja mi je pomogla da se vratim u formu nakon tri trudnoće. Pogledala sam nekoliko dokumentaraca o tome koliko je veganstvo popravilo funkcionisanje probavnog sistema onih koji su ga sledili i odlučila sam da pokušam”, ispričala je Stjuart koja je prvo počela da se oseća bolje, ali nakon nekog vremena problemi su se vratili, čak joj je bilo i lošije.

“Probala sam razne varijante veganstva. Fokusirala sam se na puno voća, povrća i orašastih plodova. Izgubila sam sve mišiće. Vremenom sam počela da jedem tofu, kvinoju, pirinač i grašak, ali veganska ishrana mi nije odgovarala. Bila sam nduta, počela sam da se gojim uprkos treninzima. Kosa je počela da mi opada, kao i trepavice. Nokti su mi postali slabi, a kosa mi je starila”, objasnila je.

Izgled je upoređivala sa sestrom blizankinjom koja nije bila veganka. Marijela Stjuart je primetila da ima više bora i izgleda starije.

“Imala sam promene raspoloženja i morala značajno da smanjim unos kalorija kako bih videla minimalnu promenu u težini”, dodala je.

Uz sve navedeno, dobila je sindrom nervoznog creva, počeli su da joj se kvare zubi, pojavile su se migrene i pao joj je libido. Počela je da brine zbog toga kako izgleda i kako se oseća.

“U junu sam se vratila ishrani s niskim udelom ugljenih hidrata, ali sada praktiikujem keto dijetu. Shvatila sam da je nedostatak nutrijenata kod veganske ishrane počeo da utiče na raspadanje mog tela. Sada slušam svoje telo, ali svaki organizam je drugačiji”, smatra Stjuart.

“Ponovno sam smanjila mast i izgradila mišiće. Spavam bolje, probava mi je bolja, osećam se zadovoljnije i mozak mi jasnije funkcioniša. Imam više energije, a koža mi je čistija. Jednostavno sam srećnija”, zaključila je.

I dalje trenira tri do četiri puta nedeljno kako bi joj telo bilo u formi.

“Apelujem na ljude da se edukuju i čitaju o nutricionizmu i zdravlju. Veganizam nije održiv. Deca nikad ne bi smela da slede takvu ishranu, a postoje brojni članci koji objašnjavaju zašto je opasna za bića u razvoju”, upozorila je na kraju.

BONUS VIDEO: UMALO DA DETETU SLOMI VRAT! Zbog akrobacija tata žestoko istumbao dete! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.