NA DIJETI STE, A NE GUBITE KILOGRAME? Usporava vas jedna od ovih 6 LOŠIH NAVIKA!
Nešto radite pogrešno, Foto: Profimedia

GREŠKA U KORACIMA

NA DIJETI STE, A NE GUBITE KILOGRAME? Usporava vas jedna od ovih 6 LOŠIH NAVIKA!

Potrebno je izbegavati navike koje usporavaju metabolizam

Objavljeno:

Ljudi se često toliko fokusiraju na gubljenje kalorija da zaboravljaju koliko je ljudsko telo u stvari sposobno da samo sagoreva kalorije. Što je metabolizam brži, sagorevamo više kalorija. Upravo zbog toga je potrebno izbegavati navike koje usporavaju metabolizam.

Neodređen raspored konzumiranja hrane

Jedna od osnovnih stvari koja usporava metabolizam je neodređen raspored konzumiranja hrane. Ukoliko nemate određen raspored, vaše telo ne zna kada će naredni put da konzumira hranu, pa pokušava da uspori proces kako bi zadržalo rezervu za kasnije.

Nedostatak sna

Opšte je poznata činjenica da ljudima koji ne spavaju nedostaje energije, što znači da će se taj dan manje kretati i samim tim potrošiti manje kalorija. Rešenje je jednostavno, iako nekad nije lako pronaći vreme za spavanje, potrudite se da taj raspored ustalite. Pijte prirodne čajeve i koristite pomagala kao što su aplikacije koje mere kvalitet i dužinu spavanja.

Predugo sedenje

Ukoliko većinu svog dana provedete za stolom, treba da budete biti svesni da će to uticati na vaš metabolizam. Mnogo istraživanja je dokazalo da sedenje u kancelariji ima uticaj na vaš organizam zbog čega nekolicina firmi ohrabruje svoje zaposlene da svakih 30 minuta ustanu i istegnu se.

Nedovoljno kalcijuma u organizmu

Unošenje kalcijuma je jako bitno kada je u pitanju regulisanje metabolizma. Ukoliko ne volite mlekoo ili jednostavno ne smete da ga pijete, potražite druge izvore kalcijuma.

Dehidracija

Voda je bitna za svaki proces koji se odvija u našem organizmu, a ukoliko je vaše telo dehidriralo, onda ono neće funkcionisati kako treba. Istraživanja su dokazala da voda može ubrzati metabolizam za 30 posto.

Nedostatak proteina

Protein igra bitnu ulogu u uspostavljanju i održavanju savršene težine. Nakon konzumiranja proteina osećamo sitost zbog čega konzumiramo manje kalorija.

BONUS VIDEO: MAMA, MEDE SU NA MOJOJ LJULJI! Upali u dvorište, pa se ne skidaju sa igračke! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Nezavisne.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.