OPREZ Koliko košta kačenje jedne slike sa letovanja u romingu? BANKROTIRAĆETE!
Foto: Pixabay

nije naivno

OPREZ Koliko košta kačenje jedne slike sa letovanja u romingu? BANKROTIRAĆETE!

Gde je more, tu je i provod. Gde je provod, tu je i slikanje. A gde je slikanje... pa, ako nema wi-fi mreže, ugasili ste ga!

Objavljeno:

Recimo, ako ste u Grčkoj i želite da okačite sliku bez korišćenja wi-fi mreže 100 kilobajta košta 60 dinara, a fotografije imaju minimum hiljadu kilobajta što znači da je 600 dinara minimum koji ćete plati za kačenje jedne fotografije.

Bolje da ne pominjemo da pametni telefoni onog trenutka kada se konektuju na internet vuku podatke i za sve ostale aplikacije, pa tako jedna slika može da košta i do 10.000 dinara.

“Zavisi od toga kakvu ste fotografiju napravili i kakav je njen kvalitet. Možete da birate rezoluciju i u principu svaka je fotografija u nekom .jpg formatu. Međutim, one mogu biti od nekoliko kilobajta do nekoliko megabajta, pa još i više“, rekla je za „150 minuta“ prof. dr Irini Reljin, pomoćnica ministra za elektronske komunikacije.

Direktor YUTA-e Aleksandar Seničić smatra da su manje-više sve destinacije u nekoj meri pokrivene wi-fi mrežom.

Razmislite o tome
Razmislite o tomefoto: EPA

“Ukoliko ne može da nađe, a prosto mi je nezamislivo da na nekoj destinaciji ne može da se nađe wi-fi dobrog kvaliteta, pa makar u nekom od ugostiteljskih objekata, predlog je da ne koristi zvaničnu mrežu niti podatke kroz nju jer to može da izazove zaista visoke troškove“, kaže on.

Stoga, pamet u glavu van granica Srbije – ako nema wi-fi mreže, selfije i fotke predivnog pejzaža ostavite za neke druge dane.

Bonus video

ŠTA ĆE NAM KAMION? IMAMO MOTOR! Da li je realno šta su spakovali na dvotočkaša? (VIDEO)

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.