prijatno
Vranjanski uštipci sa topljenim kačkavaljem: Gurmanski specijalitet sa kojim nema greške, odmah zapišite recept
Ovi hrskavi i sočni uštipci savršeni su kao glavno jelo ili kao dodatak uz salatu.
Za ljubitelje ukusnih domaćih specijaliteta, vranjanski uštipci sa punomasnim kačkavaljem su prava poslastica koja će vas oduševiti.
Vreme pripreme:
oko 30 minuta
Sastojci:
- 250 g kuvanog belog mesa, iseckanog na sitne komade
- 100 g punomasnog kačkavalja, rendanog
- 2 jajeta
- 2 kašike prezli
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. U posudi, pomešajte iseckano belo meso sa rendanim kačkavaljem. 2. Dodajte so, prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Dobro izmešajte sve sastojke viljuškom dok ne dobijete homogenu smesu. 3. Kašikom vadite smesu uštipaka i formirajte ih na dlanu posutom sa malo prezli. Stavljajte ih na tanjir. 4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. 5. Pržite uštipke u zagrejanom ulju oko 10 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi sa svake strane. 6. Vadite ih iz tiganja i ostavite da se ocede na papirnom ubrusu pre služenja.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/K.B./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




