Vranjanski uštipci sa topljenim kačkavaljem: Gurmanski specijalitet sa kojim nema greške, odmah zapišite recept
Foto: Printscreen/youtube/Home kitchen with Danny

prijatno

Vranjanski uštipci sa topljenim kačkavaljem: Gurmanski specijalitet sa kojim nema greške, odmah zapišite recept

Ovi hrskavi i sočni uštipci savršeni su kao glavno jelo ili kao dodatak uz salatu.

Objavljeno:

Za ljubitelje ukusnih domaćih specijaliteta, vranjanski uštipci sa punomasnim kačkavaljem su prava poslastica koja će vas oduševiti.

Vreme pripreme:

oko 30 minuta

Sastojci:

  • 250 g kuvanog belog mesa, iseckanog na sitne komade
  • 100 g punomasnog kačkavalja, rendanog
  • 2 jajeta
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli

Priprema:

1. U posudi, pomešajte iseckano belo meso sa rendanim kačkavaljem. 2. Dodajte so, prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Dobro izmešajte sve sastojke viljuškom dok ne dobijete homogenu smesu. 3. Kašikom vadite smesu uštipaka i formirajte ih na dlanu posutom sa malo prezli. Stavljajte ih na tanjir. 4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. 5. Pržite uštipke u zagrejanom ulju oko 10 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi sa svake strane. 6. Vadite ih iz tiganja i ostavite da se ocede na papirnom ubrusu pre služenja.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/24sedam/K.B./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.