probajte
Hleb bez kvasca i mešenja: Pravo iz bakine kuhinje stiže recept, nećete znati kad vam je dosta, a uspeva svima
Baka Jela vam donosi spas.
Pitate se kako da napravite hleb koji je hrskav, rastresit i izuzetno zdrav, a da u njega ne ide ni gram belog brašna, ni kvasac i bez ijedne sekunde mešenja?
Baka Jela vam donosi spas! U vanglicu sipate tri vrste integralnog brašna, dodate kiselu vodu, malo ulja i prašak za pecivo – izmešate i pečete!
Ukus je fantastičan, idealan za sve one koji izbegavaju kvasac i beli hleb, ili se hrane po strogim režimima. Ne propustite ovaj video!
Sastav
(šolje od 200 g)
- Dve šolje ovsenog integralnog brašna,
- jedna šolja heljdinog brašna,
- jedna šolja speltinog brašna
- tri kašike maslinovog ulja,
- malo soli, jedan prašak za pecivo,
- 300 ml kisele vode
- i semenke za posipanje odozgo.
Priprema
Sve tri vrste brašna sipati u vanglicu, dodati so, prašak za pecivo, maslinovo ulje i kiselu vodu, pa sve dobro izmešati da se sastojci povežu.
Ne treba mesiti već samo sjediniti kašikom. Sipati smesu u pleh koji je obložen pek papirom.
Od gore posuti semenkama po izboru. Peći u zagrejanoj rerni na 210°C jedan sat.
Pred kraj pečenja možete ga malo poprskati vodom da ostane hrskav. Hleb je izuzetno rastresit i zdrav, idealan za sve koji ne smeju beli hleb i kvasac.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




