pravo uživanje
Obogatite trpezu salatom spremnom za 15 minuta: I najveći gurmani će uživati u ovom prilogu, kremasta je i ukusna
Ako volite neobične, a jednostavne salate koje uvek privuku pažnju na slavskom stolu, kikiriki salata je pun pogodak.
Kremaste domaće salate su uvek dobar dodatak svečanoj, slavskoj trpezi, a iako se obično okrećemo ruskoj i mimoza salati, postoji mnogo interesantnih opcija koje se prave jednostavno.
Brza kikiriki salata je pravi primer kako od nekoliko osnovnih sastojaka možete da napravite nešto zaista posebno. Grubo mleven kikiriki joj daje hrskavu teksturu i pun ukus, dok kombinacija majoneza i pavlake pruža da smesa bude kremasta i fenomenalnog ukusa kad se dobro ohladi.
I ide uz sva slana jela, pa i samo uz kiflice i hleb!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 80 g kikirikija
- 200 g kukuruza
- 100 ml majoneza
- 100 ml kisele pavlake
- voda po potrebi
Priprema
- Stavite odvojeno da se kuvaju jaja i kukuruz.
- Potom jaja oljuštite i izrendajte, a kukuruz dobro procedite.
- To pomešajte, pa dodajte pavlaku i majonez.
- Ubacite grubo mleven kikiriki, pa sve dobro promešajte i stavite da se hladi. Ako vam smesa deluje pregusto, dodajte kašiku do dve vode.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




