slatkiši
Pravo čudo na tanjiru: Čokoladna torta za koju se ne mese kore, kremasta poslastica koja se topi u ustima
Kad nemate vremena da se posvetite torti malo duže, recimo prilikom pripreme slavske trpeze, ova čokoladna poslastica je odlično, brzo rešenje.
Slavska trpeza ne može da prođe bez dobre torte, ali to ne znači da morate provesti sate u kuhinji!
Čokoladna torta od gotovih kora tu je kao spas za sve zauzete domaćine i domaćice, a pomoći će vam da lako impresionirate goste bez mnogo truda.
Ukusne kakao-kore, bogat krem od pudinga, čokolade i keksa i sjajna glazura pretvaraju ovaj dezert u malo čudo na tanjiru, koje izgleda i miriše kao da je upravo stiglo iz poslastičarnice.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kakao-kora
- 1 l mleka
- 1 pakovanje margarina
- 200 g nekog mlevenog keksa
- 1 kesica pudinga od karamele
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 200 g čokolade za kuvanje
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
- malo vode
Priprema
- Stavite 700 ml mleka da se kuva, a u odvojenoj činiji razmutite pudinge u prahu, vanilin šećer i šećer u preostalih 300 ml mleka. Kad mleko u šerpi proključa, umešajte razmućenu smesu, pa kuvajte u mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Potom sklonite da se hladi, a povremeno promešajte kako ne bi došlo do formiranja korice.
- Posle desetak minuta, dodajte mleveni keks, čokoladu i margarin i mešajte dok se ne otope, pa sklonite da se hladi.
- Kad se ohladi, filujte gotove kore za tortu.
- Za glazuru. Sipajte u šerpicu malo vode da proključa, pa preko toga izlomite čokoladu i dodajte ulje. Mešajte dok se ne istopi i prelijte ravnomerno tortu.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




