Boranija prste da poližete: Prelivena i zapečena u rerni, evo u čemu je tajna neodoljivog ukusa
Boranija, Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Boranija prste da poližete: Prelivena i zapečena u rerni, evo u čemu je tajna neodoljivog ukusa

Ukusan ručak kojem niko ne može odoleti.

Objavljeno:

Baka Jela vam danas otkriva tajnu savršeno pripremljene boranije, onako kako je obožavate!

Ključ je u jedinstvenom prelivu sa jajima i pavlakom, koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa, dok se pečenjem u rerni stvara neodoljiva hrskava korica.

Ne propustite ovaj fantastičan, lagan ručak ili večeru!

Boranija
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća sveža paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 svež paradajz
  • 700 gr sveže boranije
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica ml paprike
  • ml bibera
  • 3 jaja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • 4 čena belog luka
  • peršunov list ulje
Boranija
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju ispržiti seckan luk, papriku i šargarepu. Dodati boraniju i sipati vode da ogrezne i kuvati 30 minuta.

U činiju izmutiti jaja sa pavlakom, dodati, mleko. Ubaciti mlevenu papriku, ml biber i suvi začin i sve izjednačiti.

Boranija
foto: Bakina kuhinja

Kad ispari voda iz boranije dodati seckan beli luk i seckan peršun.

Dodati izmešaane začine sa jajima izmešati pa sipati u pleh. Izravnati peći na 220 stešeni C oko 30-40 minuta da ispari tečnoost. Servirati toplo.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.