Kremaste, sočne i bogate ukusom: Bez eurokrem kocki ne sme nijedna slava da prođe - gosti će se otimati za parče!
Foto: Print Screen Youtube/Deda Miletova Kuhinja

savršene su

Kremaste, sočne i bogate ukusom: Bez eurokrem kocki ne sme nijedna slava da prođe - gosti će se otimati za parče!

Kolač se pravi lako, a sigurni smo da ćete ga u sezoni slava obožavati.

Objavljeno:

Spoj mekanog biskvita, dva sloja finog krema - svetlog i tamnog eurokrema i laganog šlaga čini ovaj desert neodoljivo kremastim, bogatim i savršenim za svaku priliku. Kolač se pravi lako, a sigurni smo da ćete ga u sezoni slava obožavati.

Recept za eurokrem kocke

Potrebno je:

Za biskvit:

- 3 jaja

- 3 kašike šećera

- 3 kašike mleka

- 1 kašika ulja

- 3 kašike brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 3 kašike kakao praha

- 3 kašike pečenih mlevenih lešnika

- 150 ml čokoladnog mleka (za prelivanje biskvita)

Za fil:

- 1 l mleka

- 100 g šećera

- 3 pudinga od vanile

- 300 ml slatke pavlake

- 5 kašika svetlog eurokrema

- 5 kašika tamnog eurokrema

Za dekoraciju:

- 200 ml slatke pavlake (za šlag)

Priprema fila:

U činiji pomešajte puding, šećer i malo mleka da dobijete glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri, pa sklonite sa ringle. Dodajte pripremljenu smesu od pudinga i kuvajte dok se ne zgusne. Gotov puding prebacite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Kada se ohladi, umutite mikserom pa podelite kremu na dva jednaka dela. U prvi deo dodajte svetli eurokrem i pola umućenog šlaga, zatim sve izmiksajte. U drugi deo dodajte tamni eurokrem i preostali šlag, pa sve lepo sjedinite mikserom.

Priprema biskvita:

U činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte ulje i mleko i kratko umutite na manjoj brzini. Dodajte brašno, kakao i mlevene lešnike, pa sve sjedinite mikserom.

Tepsiju dimenzija 20 x 35 cm premažite uljem i pospite brašnom. Sipajte smesu i poravnajte je. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Vruć biskvit prelijte čokoladnim mlekom i ostavite da upije i ohladi se.

Na ohlađen biskvit nanesite svetlu kremu. Preko nje rasporedite tamnu kremu. Umutite šlag i premažite preko kreme. Ostavite kolač u frižideru da se dobro stegne - najbolje preko noći.

Rezultat? - Savršeno mekan, kremast i neodoljivo kolač koji se topi u ustima. Ove eurokrem kocke su pravi pogodak za sve ljubitelje slatkiša - jednostavne su za pripremu, a izgledaju i imaju ukus kao iz najbolje poslastičarnice!

Bonus video:

02:02

PRVI SRPSKI KOLAČ: Hranio je hajduke i vojsku, a njegova tradicija i dalje živi - Čak i domaćice su zaboravile na njega, a nekada je bio sredstvo preživljavanja

Espreso/zenablic/TM


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.