majstorski
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Lenja pita je popularna starinska poslastica. Često je pripremaju domaćice u Srbiji jer se veoma lako sprema, a sastojci su jeftini.
Obično se pravi sa jabukama, ali može i sa višnjama, borovnicama i drugim voćem. Izgleda tako što se među dve kore stavi voće. Kroz vreme su nastale različite varijante recepata, a svaka domaćica ima tajni recept za svoju pitu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- korica limuna
- 50 ml maslinovog ulja
- 30 ml mleka
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- šećer u prahu
- 700 g rendanih jabuka
- cimet
- 1 kašika griza
- šećer za jabuke
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo i sve dobro izjednačiti. U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati. Rasporediti odozgo jabuke sa cimetom i grizom. Sipati ostatak testa, prekriti jabuke i peći na 200 stepeni oko 45-50 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Bakina i dekina kuhinja/Stvar ukusa/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




