spremite
OVO JE JEDINA ZIMNICA OD MLEČNIH PROIZVODA KOJA ĆE VAM TRAJATI MESECIMA! Gotova za manje od 5 minuta
Tegla sira u ulju može biti savršena zimska zakuska, dodatak salatama ili poklon kome će se svako obradovati.
Ovaj specijalitet potiče iz mediteranske kuhinje, gde se vekovima čuvao sir u maslinovom ulju ne samo da bi duže trajao već i da bi dobio dodatnu aromu.
Kombinacija kremaste fete, mirisnog začinskog bilja i kvalitetnog ulja pravi je mali delikates koji svako domaćinstvo može da pripremi bez mnogo truda. Tegla sira u ulju može biti savršena zimska zakuska, dodatak salatama ili poklon kome će se svako obradovati.
Sastojci:
feta sir (kocka ili koliko imate)
maslinovo ulje
malo bibera
začinsko bilje po ukusu (peršun, bosiljak, ruzmarin, origano…)
Priprema:
Sipajte začinsko bilje u jednu posudu po ukusu, pa preko sipajte maslinovo ulje, dobro promešajte i ostavite da odstoji kako bi začini pustili aromu. U međuvremenu isecite feta sir na kockice. Ako tečnost ne pokriva sir, slobodno dodajte još malo maslinovog ulja kako bi bilo iznad kockica.
(Espreso/kurir/Glossy/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




