NE BACAJTE LUBENICU, KONZERVIRAJTE JE! Nema dugog kuvanja, trik koji malo koja Srpkinja zna
Kompot od lubenice, Foto: Privatna arhiva

sjajno

NE BACAJTE LUBENICU, KONZERVIRAJTE JE! Nema dugog kuvanja, trik koji malo koja Srpkinja zna

Brzo, lako i sigurno – kompot koji će vas oduševiti kad ga otvorite!

Objavljeno: 08:25h

Dragi moji, šta raditi kada ostane lubenica, a želite da je sačuvate za zimu?

Danas vam otkrivam bakinu tajnu kako da napravite prelepi, mirisni kompot od lubenice i sezonskog voća, bez dugog kuvanja!

Koristimo metodu pasterizacije u rerni i samo malo šećera, uz dodatak koji daje magičan miris!

U videu ćete videti kako se kombinuje lubenica, jabuke, grožđe i limun, i zašto je baš limun ključan za dugu trajnost.

Brzo, lako i sigurno – kompot koji će vas oduševiti kad ga otvorite!

Potrebno je:

Kompot
Kompotfoto: Privatna arhiva

1 manja lubenica

1 jabuka

1 grozd grožđa

2 kašike sećera

1 limun

destilovana voda

Priprema

Lubenicu iseći na kockice i izvaditi seme i poređati u oprane tegle Ubaciti i drugo voće jabuke, grožđe kruške ili šta već želite.

Ubacite kolutove limuna, kašiku šećera pa nalijte prokuvanom prohlađenom vodom. Zatvoriti i staviti u hladnu rernu na 100 stepeni 90 minuta.

Ostaviti da se prohlade pa stavite na hladno.

04:13

Kako funkcioniše transport organa u Srbiji? Na adresu MUP-a stiže poziv koji digne na noge ceo grad! Presretači preuzmu, a lekari čekaju - ovo su detalji akcije

(Espreso/PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.