sjajno
NE BACAJTE LUBENICU, KONZERVIRAJTE JE! Nema dugog kuvanja, trik koji malo koja Srpkinja zna
Brzo, lako i sigurno – kompot koji će vas oduševiti kad ga otvorite!
Dragi moji, šta raditi kada ostane lubenica, a želite da je sačuvate za zimu?
Danas vam otkrivam bakinu tajnu kako da napravite prelepi, mirisni kompot od lubenice i sezonskog voća, bez dugog kuvanja!
Koristimo metodu pasterizacije u rerni i samo malo šećera, uz dodatak koji daje magičan miris!
U videu ćete videti kako se kombinuje lubenica, jabuke, grožđe i limun, i zašto je baš limun ključan za dugu trajnost.
Brzo, lako i sigurno – kompot koji će vas oduševiti kad ga otvorite!
Potrebno je:
1 manja lubenica
1 jabuka
1 grozd grožđa
2 kašike sećera
1 limun
destilovana voda
Priprema
Lubenicu iseći na kockice i izvaditi seme i poređati u oprane tegle Ubaciti i drugo voće jabuke, grožđe kruške ili šta već želite.
Ubacite kolutove limuna, kašiku šećera pa nalijte prokuvanom prohlađenom vodom. Zatvoriti i staviti u hladnu rernu na 100 stepeni 90 minuta.
Ostaviti da se prohlade pa stavite na hladno.
(Espreso/PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




