majstorski
Spolja i hrskava, a unutra mekana kao duša: Recept za najukusniju pogaču koju ste ikada probali, vredi probati
Pred vama je recept za najlepšu lisnatu pogaču koju ćete praviti za sve svečane prilike.
Dani vikenda su namenjeni laganijem tempu i ritmu, ali i pravljenju nekih jela i đakonija za koje nemamo vremena u toku nedelje.
Jedna od takvih je i pogača, za koju je neophodno da čekamo da testo naraste, a brzi ritam života nam to često ne dozvoljava u toku radne nedelje.
Stoga vam danas predstavljamo recept za najmekšu lisnatu pogaču
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 svež kvasac
- brašno po potrebi
- so
- 150 g margarina
- šećer
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Pomešati kvasac sa dve kašike brašna i jednom kašikom šećera, pa ostaviti da nadođe.
Umutiti jaja, pa dodati jogurt, ulje i so i onda za desetak minuta kada se aktivira kvasac, dodati i njega.
Dodati brašno, pa umesiti testo. Kada napravite testo, ostavsite ga da nadođe.
Kada se udvostruči, podelite ga na tri dela.
Razvući prvi deo oklagijom, pa premazati omekšalim margarinom. Preko staviti drugu razvučenu jufkicu, pa i nju premazati margarinom, a na kraju staviti i treću razvučenu jufkicu.
Razvući testo na otprilike 1 cm debljine i čašom vaditi krofne.
Na svaku krofnu namazati margarin, pa slagati u podmazan pleh, jednu uz drugu, da se malo preklapaju.
Ređati poput puža, ali voditi računa da nije previše gusto.
Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne porumeni.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




