Majstorski recept iz bakine kuhinje: Krofna gibanica iz mafin kalupa – brza, sočna i naraste kao luda
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Majstorski recept iz bakine kuhinje: Krofna gibanica iz mafin kalupa – brza, sočna i naraste kao luda

Savršeno za doručak, večeru ili iznenadne goste.

Objavljeno:

Da li ste probali gibanicu u obliku krofne? Zaboravite klasično pleh jer vam Baka Jela danas donosi najbržu i najukusniju gibanicu iz mafin kalupa!

Kroz ovaj video, naučićete tajni trik kako da razvučete tanku koru, pripremite poseban, mekani fil od sira, jogurta i mleka, i oblikujete je tako da naraste u neodoljivu zlatnu krofnicu.

Pripremite sve sastojke, jer ovo morate probati – savršeno za doručak, večeru ili iznenadne goste!

Gibanica
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • Tanke kore
  • 150 gr sira
  • 50 ml ulja,
  • 200 ml jogurta
  • malo mleka
  • 3 jaja,
  • soli po potrebi
  • 1 praćak za pecivo
  • mafini kalupi i papirne korpice

Priprema

Najpre u dubljoj činiji umutite tri jajeta, a zatim im dodajte jedan prašak za pecivo, 200 ml jogurta, oko 50 ml ulja i oko 100 do 150 grama usitnjenog sira. Ako sir nije dovoljno slan, obavezno dodajte malo soli u fil. Sve dobro promešajte dok ne dobijete tečni nadev. Pripremite papirne korpice i poređajte ih u mafin kalup.

Gibanica
foto: Bakina kuhinja

Sada je red na kore: Uzmite prvu tanku koru, raširite je i samo je malo poprskajte uljem. Preko nje uzimate drugu koru koju ste celu umočili u nadev, pa je zgužvate skroz pri dnu prve kore. Preko tog zgužvanog dela možete dodati malo nadeva, sira i fila.

Zatim tu dvostruku, filovanu koru, počevši odozgo, skupite u tanku, finu harmoniku. Harmoniku onda jako dobro stežete i uvijate u krug, da bude čvrsta i da može lepo da stane u papirnu korpicu. Postupak ponovite sa svim korama.

Gibanica
foto: Bakina kuhinja

Kada su sve pitice poređane u kalup, ostatak nadeva ravnomerno sipajte u svaku pitu. Ako vam na kraju nestane nadeva, možete dodati jedno jaje, malo sira i jogurta, pa time prelijte svaku piticu pre nego što se stave u rernu.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa u trajanju od 45 do 50 minuta, dok lepo ne narastu i dobiju zlatnu boju. Fantastičan i brz zalogaj je spreman!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.